Košarka (foto: Đorđe Đoković)
Košarka (foto: Đorđe Đoković)
05.03.2015, 23:14

„Radujem se igrama u Metalcu“

č: | fb:

Američki plejmejker Džahi Karson (Jahii Carson) konačno se pojavio u Valjevu. Novi igrač Metalca pojačaće valjevskog ABA ligaša do kraja sezone.

Njegovom pojavljivanju, uz dvodnevno zakašnjenje od onoga što je prvobitno najavljeno, prethodila je prava avionske odiseje i let od Finiksa do Njujorka, pa put do Istanbula, a potom presedanje u avion na letu za Beograd. Svemu je prethodilo putovanje iz Australije do SAD.

Džahi Karson (22) je 2014. napustio Univerzitet Arizona Stejt, a prošle nedelje je završio sezonu u Australijskoj ligi, gde je igrao za poslednjeplasirane Volongong Houkse (Wollongong Hawks).

“Nakon učešća na draftu za NBA ligu 2014, na kojem su predviđanja bila da će me neki klub verovatno uzeti u prvoj, a skoro sigurno u drugoj rundi, moja porodica i ja bili smo šokirani kad se to nije desilo. Pošto sam zbog tog poteza napustio koledž dve godine ranije učinilo mi se da bi za moju igračku karijeru bilo najbolje da odem u Australiju, gde sam u proseku igrao 25 minuta po utakmici uz solidnu statistiku”, izjavio je Karson za klupski sajt.

“Moj problem je bio u tome što sam u osrednjoj ligi nastupao za najlošiji tim. Moja ambicija je da zaigram u NBA ligi, a da bih to uradio moram još da unapređujem svoju igru i mislim da sam odabrao pravu sredinu za to. Čuo sam da su ovde veoma kvalitetna takmičenja i da ima mnogo onih koji prate napredak igrača i regrutuju ih za NBA”, dodao je Karson.

Iza Karsona je sjajna koledž karijera tokom koje je postao veoma popularan, pa tako njegovu FB stranicu prati oko 60.000 ljudi.

“Bio sam u drugom timu sveameričke srednjoškolske košarke, podelio sam priznanje za najboljeg novajliju lige 2013. i dve godine sam bio u idealnom timu Pacifika, drugi strelac u dve sezone, u istoriji Arizone. Srušio sam mnoge rekorde na koledžu i uživam u svojim dostignućima u dosadašnjoj karijeri.Sada sam ovde i želim da Metalac i ja zajedno napredujemo”, kaže Karson.

Jedan od njegovih kvaliteta je odraz po kojem će biti zapamćen kao šesti u istoriji drafta za NBA. Upitan o drugim kvalitetima, ali i Manama, Karson je rekao: “Svako ima stvari koje može da unapredi. Ljudi uočavaju moje slabosti, a na meni je da ih otklonim. Što se tiče kvaliteta tu su igra u tranziciji i kontranapadi, igra dva na dva. Bitno je da imam dobre saigrače koji će moći da se oslone na mene, kao i ja na njih. Asistencijama ću im omogućavati da postižu što više poena. Jak sam u prodoru na koš, a u šutu za tri poena imao sam 40 odsto uspešnosti na koledžu i u Australiji”.

Novi plej Metalca smatra kako ima dosta prostora za napredak i popravljanje i dobrih i loših osobina. “Radujem se igrama u Metalcu”, poručio je Karson navijačima valjevskog ABA ligaša.

Aktuelno

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 3 sati

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...