Vraneš i Karson u akciji (foto: www.abaliga.com)
Vraneš i Karson u akciji (foto: www.abaliga.com)
08.03.2015, 22:47

Šuterski trening Zvezde

č: | fb:

Lošim pristupom utakmici, uz nespornu razliku u kvalitetu, Valjevci su večeras poraženi od Crvene zvezde u Beogradu sa 59:82 (10:25, 22:23, 16:16, 11:18), u 24. kolu ABA lige. Metalac je na vrlo dobrih 12/12 u dosadašnjem učinku, a crveno-belima ovo je bio šuterski trening. Marjanović nije ulazio u igru, Vilijams se odmarao, Lazić je povređen, priliku su dobili Rebić, Tejić, Kaplanović i Radanov, u toj situaciji reprezentativci Kalinić i Jović bili su nosioci Zvezdine igre.

Valjevski košarkaši su poveli sa 4:2, pa dozvolili protivniku da lako okrene u 14:4. Do kraja prve četvrtine bilo je 25:15 za Zvezdu, a tračak nade u rezultatski egal utakmicu pojavio se u drugoj četvrtini, kada je Metalac na oko dva i po minuta pre kraja (prvog poluvremena) smanjio na 30:37. Tajm-aut Zvezde i Jovićev koš postignut sa polovine terena crveno-belih (!) bili su uvod u preokret vodeće ekipe ABA lige, pa se na „veliki odmor“ otišlo sa 45:32 za domaće!

Malešević i Jevtović protiv Blažića i Cirbesa

Malešević i Jevtović protiv Blažića i Cirbesa (Foto: www.abaliga.com)

U drugih 20 minuta postavljalo se samo pitanje razlike kojom će Zvezda dobiti utakmicu, a plus od preko 20 poena uknjižio je debitant Radanov.

Od plejmejkera Metalca, među kojima je pri početkui debitovao i Karson tek da „omiriše atmosferu“, najuverljiviji bio je iskusni Otašević. Ljubičić opet previše solira, Protić kao da je bio iznenađen činjenicom da je večeras bio tek četvrti plej. Kutlešić je u krizi, Malešević nepredvidiv uz utisak da protiv „velikih“ želi da pokaže kako mu je u tim klubovima bilo mesto, pa se često gubi. Jošilo je priliku dobio tek u drugom poluvremenu, a Radulović u samom finišu, Rakićevića večeras nije bilo među startnih 12.

Od centara, Vraneš je shvatio da svoju visinu od 230 cm treba da koristi za jednostavne akcije, koje najlakše može da okonča „kucanjem“ lopte u protivnički obruč. Još je, međutim, fizički nespreman za ozbiljan učinak. Todorović je jednostran s obzirom na to da insistira na šutu za tri poena, dok je Jevtović bez upotrebljivih lopti bio na meti protivničke odbrane.

Možda su se valjevski košarkaši već pripremali za narednu utakmicu sa Megom u Valjevu, iako je trener Vlada Đokić rekao kako takav pristup „neće dozvoliti“. Tek, večerašnja igra ne daje mnogo nade za uspešnu misiju u Superligi Srbije, gde se tek osvajanjem (bar) četvrtog mesta overava ABA liga i u narednoj sezoni. Kup utakmica sa Vršcem u Nišu najbolja je opomena!                                

Većina Valjevaca večerašnju utakmicu pratila je uz TV prenos na Sport klubu 1 uz oduševljavanje komentatora Ilije Kovačića, bivšeg portparola Zvezde, pojedinim potezima igrača crveno-belih. Uz to, zapazili smo da je delegat bio Predrag Miljuš, urednik košarkaške rubrike Sportskog žurnala, koji više nema dopisnika iz Valjeva, dok je za zapisničkim stolom, kao jedan od pomoćnih sudija, čini se, sedela i njegova koleginica Biljana Kostreš. Portparol ABA lige je Aleksandar Todorović, takođe novinar Žurnala.

Dvorana Pionir u Beogradu. Gledalaca: 3.283. Sudije: Milivoje Jovčić, Igor Dragojević, Alfred Jovović. Delegat: Predrag Miljuš (Pančevo).

Crvena zvezda: Rebić 2, Dangubić 12, Mitrović 8, Blažič 8, Kalinić 9, Marjanović, Kaplanović, Tejić, Radanov, Dženkins 16, Jović 11, Cirbes 16.

Metalac: Malešević 13, Karson, Protić, Kutlešić, 8, Otašević 6, Jevtović 5, Jošilo 6, Ljubičić 9, Radulović, Vraneš 8, Todorović 2, Vuksanović 2.

U pretposlednjem, 25. kolu, Metalac dočekuje Megu od koje je ubedljivo poražen u prvom delu na gostovanju u Sremskoj Mitrovici.

 

 

Aktuelno

Nelegalni objekat na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Nelegalni objekat se pojačao baštom Pre 3 sati 14 minuta

Moć investitora ili nemoć Grada?

Umesto da bude uklonjen, prema Rešenju građevinskog inspektora od 17. januara, ugostiteljski objekat u centru Divčibara radi "punom parom" i to pojačan baštom. U Gradskoj upravi pre dva meseca...

 (foto: )
Organizator Ujedinjeno Valjevo može Pre 1 sati 11 minuta

Tribina "Za zdrav vazduh i bez rudnika"

Koalicija "Svanuće - Ujedinjeno Valjevo može" organizuje tribinu na temu zaštite životne sredine "Za zdrav vazduh i bez rudnika". Tribina će biti održana u Holu Centra za kulturu u 19 časova.