Mladen Jeremić (foto: Đorđe Đoković)
Mladen Jeremić (foto: Đorđe Đoković)
11.03.2015, 13:18

Došao Mladen Jeremić

č: | fb:

Poslednje igre košarkaša Metalca u ABA ligi, odnosno iskušenja u Superligi Srbije, gde se kao takmičarski imperativ nameće plasman među četiri ekipe kako bi se sačuvalo mesto na Jadranu, primorale su trenera Vladimira Đokića da pojača ekipu. Iz klupske kancelarije podatak da je novi igrač Mladen Jeremić (26, 198), koji “još ništa nije potpisao ali je sve dogovoreno”.

Jeremić je krilo, po potrebi i visoki bek (šuter), rođen u Dragincu, a posle početaka u Loznici prošao je školu FMP-a, gde je dobro igrao, kao i u vršačkom Hemofarmu. Potom je nastupao u Italiji i Venecueli, a ove szone počeo je u Igokei iz Aleksandrovca dok je trener bio Vlada Jovanović, a taj klub napustio je pošto ga je preuzeo Željko Lukajić.

U Valjevu je protiv Metalca igrao na prijateljskoj, kao i na premijernoj utakmici ABA lige u Hali sportova, 7. novembra 2014. godine. Izraziti je napadač pristojnih šuterskih kvaliteta, uz to i prodoran igrač sa čestim ulazima pod koš protivnika. Teško je u ovom trenutku reći da li će Jeremić biti i jedino pojačanje Metalca za Superligu Srbije (zakasnio je sa registracijom za ABA ligu jer je došao po okončanju prelaznog roka). Trener Đokić, međutim, najavio je skraćivanje liste igrača zbog toga što “neki nisu opravdali očekivanja”.

“Hed kouč”, naravno, neće reći ko će biti višak ali se gotovo nameće zaključak kako će se među preobrojnima naći jedan plejmejker i jedan centar. Nama se bar čini da je dovođenjem Slavka Vraneša “na ledu” Bojan Radulović, koji ni do sada nije imao veliku minutažu, dok je kod organizatora igre izlaznim vratima možda najbliži Marko Ljubičić.

Ne verujemo da su Karson, kao ni Protić pre njega, dovedeni da bi bili brzo otpušteni. Iskusni Otašević je dolaskom u Metalac, zajedno sa sada povređenim Borisom Bakićem, uz ostalo i zbog iskustva igranja u ABA ligi, uticao na to da se nivo opterećenja igrača na treninzima bitno podigne. Činjenica je da Otašević, što zbog godina, što zbog teške povrede kolena zarađene u dresu MZT-a, nijeviše ono što je bio ali je i dalje veoma borben i odgovoran, sa pristojnim procentom šuta za tri poena. Ljubičić je gotovo bio dogovorio prelazak u MZT kod Aleša Pipana, nezadovoljan statusom u Metalcu i minutažom koju ima, a činjenica je i to da teško usvaja novine u organizaciji igre, dok mu je šut ispod nivoa neophodnog za ABA ligu.

U čitavoj priči nije nezanimljivo ni to šta će biti sa ABA ligom posle (navodne) odluke Borda FIBA Evrope da joj za sezonu 2015/16. uskrati poverenje zbog netransparentnog poslovanja njenih čelnika sa Romanom Liscem, Radovanom Lorbekom i Josipom Bilićem na čelu. Oni se, pak, ne uzbuđuju tvrdeći da uživaju podršku ULEB-a, koji i vodi klupska takmičenja u Evropi. Od republičkih saveza za sada je odluku FIBA podržala samo Slovenija, ali ne i KK Olimpija, dok su ostali savezi (bar i prividno) uz klubove, koji ABA ligu žele kao regionalno takmičenje kroz koje se stiču vize za Evropu.

Oprez nije na odmet, na šta je ukazao i Dragan Đilas, predsednik KSS, kako klubovi i savezi sa ex YU prostora ne bi opet bili kolateralna šteta u ratu ULEB i FIBA. Taj rat, svojevremeno, dobio je ULEB, a ceh su delimično platili klubovi iz Srbije (SCG) jer su bili lojalni Bori Stankoviću, tadašnjem genseku FIBA. 

Aktuelno

Nelegalni objekat na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Nelegalni objekat se pojačao baštom Pre 2 sati 41 minuta

Moć investitora ili nemoć Grada?

Umesto da bude uklonjen, prema Rešenju građevinskog inspektora od 17. januara, ugostiteljski objekat u centru Divčibara radi "punom parom" i to pojačan baštom. U Gradskoj upravi pre dva meseca...

 (foto: )
Organizator Ujedinjeno Valjevo može Pre 37 minuta

Tribina "Za zdrav vazduh i bez rudnika"

Koalicija "Svanuće - Ujedinjeno Valjevo može" organizuje tribinu na temu zaštite životne sredine "Za zdrav vazduh i bez rudnika". Tribina će biti održana u Holu Centra za kulturu u 19 časova.