Prodor Ljubičića pored Jokića (foto: Đorđe Đoković)
Prodor Ljubičića pored Jokića (foto: Đorđe Đoković)
15.03.2015, 00:34

Uspešan revanš Megi

č: | fb:

Metalac se večeras sa 86:83 (22:18, 23:21, 22:20, 19:24) revanširao Megi za poraz u prvom delu ABA lige pred oko 1.000 gledalaca u Hali sportova. Valjevci sada imaju skor 13/12, a Mega 10/15, što je malo ko pre početka prvanstva mogao da prognozira.

„Metalac je više želeo pobedu i zasluženo je slavio. Moji igrači su loše počeli utakmicu, ovako se ne igra za bodove, ovako se ne igra u Valjevu! Ta lopta (Kešeljeva za tri poena) je izašla iz obruča zbog toga što večeras nismo zaslužili da pobedimo!“, rekao je Dejan Milojević, trener Mege, na pres konferenciji posle utakmice. Alal vera, majstore!

Dejan Milojević

Dejan Milojević (Foto: Đorđe Đoković)

Sličnog mišljenja bio je i plej gostiju Nenad Miljenović, MVP meča sa 38 indexnih poena: „Nismo se bacali po terenu, Valjevci jesu, više su želeli uspeh i sve čestitke zbog toga“.

A ta Kešeljeva lopta, šutnuta za tri poena osam sekundi pre kraja, bukvalno je izašla iz koša pri rezultatu 84:83 za Metalac. Potom se zagužvalo u reketu Valjevaca, mladi Jokić želeo je kavgu, dobio petu ličnu, a Jevtović sa linije slobodnih bacanja postavio konačnih 86:83. Pokušaj Miljenovića da trojkom izbori produžetak nije urodio plodom jer je šutirao iz ugla igrališta, preko mnogo ruku.

Kešelj preko Jevtovića

Kešelj preko Jevtovića (Foto: Đorđe Đoković)

Valjevci su tokom meča imali i više od deset poena prednosti jer je šut Mege za tri poena bio katastrofalan (2/22), a ni centri Jokić i Musli, odnosno Šulović, dugo se nisu primećivali. Otuda i 45 poena Metalca za prvih 20 minuta, ili, što bi rekao Marko Jošilo, večeras su valjevski košarkaši posle dužeg vremena igrali „za poen više (dat)“, a ne „za poen manje (primljen)“.

Trener Vlada Đokić ima objašnjenje, koje se zove Đorđe Majstorović: „Sa njim smo dobili ono što nam je dva meseca falilo i na treninzima i na utakmicama! Još da nam se oporavi Boris Bakić, pa ćemo opet biti ekipa koja se nikoga ne plaši“.

Svetle trenutke imali su i Protić, Ljubičić, Jevtović, Kutlešić, posebno Jošilo, pa Malešević i Otašević. Višak su bili Karson i Radulović, u igru nisu ulazili Rakićević, Todorović i Vuksanović.

Šut Majstorovića

Šut Majstorovića (Foto: Đorđe Đoković)

Valjevci su posustajali u drugom poluvremenu, kada je proradio „pik“ gostiju, koji su imali i 13 skokova pod koševima više. Sama zaršnica, delimično već opisana, bila je po običaju dramatična, a Mega, srećom, nije uspela da preokrene rezultat ni kada je njena pokretljiva zonska odbrana, postavljena umesto „čoveka“, davala rezultat – Jošilo, Jevtović, pa i Malešević, sprečili su moguće iznenađenje.

„Ovo večeras svakako je bilo i pipanje pulsa za Superligu Srbije, gde će Metalac i Mega nastojati da overe vizu za ABA ligu bez onih 150.000 evra za vajld kard, što je luksuz u ovim teškim vremenima. Ne treba potcenjivati ni ekipe iz KLS, to je Vršac na Kupu u Nišu najbolje pokazao“, rekao je Dejan Milojević odgovarajući na pitanje Kolubarskih.rs.

Večerašnjoj utakmici prisustvovali su proslavljeni trener Boža Maljković i legenda čačanske košarke Radmilo Mišović, koje je publika zdušno pozdravila.

Šut Kešelja preko ruke Maleševića

Šut Kešelja preko ruke Maleševića (Foto: Đorđe Đoković)

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca: oko 1.000. Sudije: Belošević i Nešković (Srbija), Jovanić (BiH). Delegat: Desko Bulut (Čačak).

Metalac: Malešević 13, Protić 13, Kutlešić 7, Otašević 2, Majstorović 7, Jevtović 17, Jošilo 17, Ljubičić 10, Rakićević, Vraneš, Todorović, Vuksanović.

Mega: Kešelj 11, Krstić 4, Đoković, Jaramaz 7, Veljković, Miljenović 20, Jokić 19, Šulović 4, Simeunović 2, Nikolić, Musli 16.

Slavlje sa navijačima

Slavlje sa navijačima (Foto: Đorđe Đoković)

Metalac u poslednjem kolu ABA lige, narednog vikenda, gostuje u Zadru, koji je zbog finansijskih problema ostao bez pleja Florensa (otišao u Tursku), meč-vinera na utakmici dva kluba u Valjevu, koju su Zadrani dobili, ali je Đokić večeras novinarima rekao kako ga to „ne zanima jer svako ima svojih problema tokom prvenstva“.

Potom sledi Superliga Srbije, najvažnije takmičenje Metalca u ovoj sezoni.

 

 

 

Aktuelno

Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 8 sati 17 minuta

GIK proglasila sedam izbornih lista

Rok za predaju izbornih lista za lokalne izbore koji se održavaju 2. juna, istekao je u ponoć. Gradska izborna komisija proglasila je sedam izbornih lista za izbore za Skupštinu grada Valjeva.  · 4 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Hronika Pre 9 sati 43 minuta

Sekirom naneo teške povrede bivšoj partnerki

Valjevska policija je uhapsila S.M. (33) iz Kotešice kod Valjeva zbog sumnje da je bivšoj partnerki M.B. (36) iz Valjeva sekirom zadao više udaraca u glavu i naneo joj teške telesne povrede,...