Košarkaši pozdravljaju navijače (foto: Đorđe Đoković)
Košarkaši pozdravljaju navijače (foto: Đorđe Đoković)
17.03.2015, 21:17

Na startu sa Vojvodinom u Novom Sadu

č: | fb:

Na startu Superlige Srbije u košarci, 28. marta, Metalac igra sa Vojvodinom u Novom Sadu, a 4. aprila dočekuje Crvenu zvezdu, odlučeno je današnjim žrebom u Kući košarke, u Beogradu. Potom sledi pauza do 6. maja, kada Metalac gostuje Megi, a 9. maja Partizanu. Pauzu uzrokuje plej-of ABA lige u kojem igraju Crvena zvezda, Partizan, Budućnost (Podgorica) i Cedevita (Zagreb).

U 5. kolu Superlige, 11. maja, Metalac dočekuje četvrtoplasirani tim KLS – Tamiš, Vršac ili OKK Bepgrad. Sledi gostovanje Konstantinu u Nišu (14. maja), a 16. maja Metalac dočekuje FMP.

U 8. kolu, 20. maja, Metalac igra revanš sa Vojvodinom, 23. maja gostuje Crvenoj zvezdi, a 25. maja igra sa Megom. Partizan u Valjevu gostuje 27. maja, dok Metalac 30. maja ide četvrtoplasiranoj ekipi KLS (Tamiš, Vršac ili OKK Beograd).

U završnici, 2. juna, Metalac dočekuje Konstantin, a 4. juna igra sa FMP-om u Železniku. Potom sledi plej-of Superlige Srbije u kojem četiri najbolje ekipe igraju za titulu, odnosno plasman u ABA ligu. Najslabija od tih ekipa mora platiti 150.000 evra za vajld-kard ABA lige u sezoni 2015/16. godine.

Jeremić i Karson na utakmici Metalac - Mega Leks

Jeremić i Karson na utakmici Metalac - Mega Leks (Foto: Đorđe Đoković)

Karson napustio Metalac

Iz Metalca i vest, koju je portalu www.mondo.rs navodno potvrdio trener valjevskih košarkaša Vladimir Đokić, da je danas okončana saradnja sa tamnoputim američkim plejmejkerom Džahi Karsonom (22), koji je po dolasku iz Australije odigrao sedam minuta protiv Crvene zvezde u Beogradu, na utakmici koju je Metalac ubedljivo izgubio.

Ni taj meč nije presudio, Đokić je valjevskim novinarima već rekao kako ga Karson na treninzima nije ubedio da je pojačanje, te da može podići novi igre ekipe, koja u Superligi Srbije „puca“ na treće mesto, iza Zvezde i Partizana, a ispred Mege. Trener Valjevaca je, kako prenosi Mondo, dodao kako neće angažovati novog organizatora igre s obzirom na to da veruje u kvalitet Ljubičića, Protića i Otaševića.

Uz još uvek nespremnog centra Slavča Vraneša (32, 230), novajlija je i Mladen Jeremić (26, 198), koji igra na pozicijama 2 -3, a nepoznanica je da li će Metalac eventualno dovesti nekog novog igrača iako ima pravo, odnosno i vremena za uigravanje zbog pomenute pauze posle dva početna kola Superlige Srbije.

 

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 12 sati

Pokušao da opljačka menjačnicu

Policija u Ljigu je uhapsila D. Đ. (2003) iz okoline Kosjerića. On se sumnjič da je u petak u prepodnevnim satima pištoljem pretio radnici u menjačnici, nakon čega je ona aktivirala alarm.  · 1 komentar

Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Na sajtu Grada 10.05.2024

Anketa o kvalitetu grejanja

Na sajtu grada Valjeva objavljen je oglas JKP "Toplana Valjevo" kojim se korisnici usluga ovog javnog preduzeća pozivaju da se, popunjavanjem ankete, izjasne o kvalitetu grejanja za sezonu 2023/2024.  · 6 komentara