Majstorović i Ljubičić zaustavljaju Baraća (foto: www.abaliga.com)
Majstorović i Ljubičić zaustavljaju Baraća (foto: www.abaliga.com)
21.03.2015, 21:49

Za kraj, poraz u Zadru

č: | fb:

Metalac je u poslednjem, 26. kolu ABA lige poražen večeras u Zadru sa 69:85 (18:22, 20:20, 15:23, 16:20) i debitantsku sezonu u regionalnom takmičenju završio skorom 13/13, što je malo ko očekivao na početku sezone i šest uzastopnih gostovanja zbog upodobljavanja Hale sportova.

Presudio je, očito, pad Valjevaca u trećem periodu igre, kada im se, ne po prvi put, desio „parazn hod“. Srećom u utakmici, koja ništa bitno nije odlučivala. Metalac ima pobedu više od Zadrana, Krka je porazom od Olimpije u Ljubljani takođe izbegla da igra preskupi Evrokup iako ima neuporedivo veći budžet i daleko stabilnije sponzore. Mađarski Solnok sutra kao domaćin igra sa zagrebačkom Cedevitom, kojoj je pobeda potrebna za što bolju poziciju u plej-ofu, pa je pitanje ima li i četa srpskog trenera Dragana Aleksića naročit interes da zapne, pobedi, eventualno bude šesta i preuzme obavezu igranja u Evrokupu.

Za Valjevce je daleko zanimljivije pitanje, šta biva ako Metalac, u uslovima u kojima živi, radi i takmiči se, bude doista mora da se nadmeće u Evropi! No, o tom potom, sada je važnije spremiti se za Superligu Srbije jer se već 28. marta ide na megdan Vojvodini u Novi Sad, a, podsećanja radi, bez plasmana među četiri bolje od osam ekipa učesnica, nema novog igranja u ABA ligi. Usput, četvrti član iz KLS je Tamiš iz Pančeva, što bi moglo da znači kako je mladi krilni centar Apić iz Vršca doći u Valjevo (jedino, ako kojim slučajem, Sobin iz Zadra, inače Splićanin, nije večeras seo u autobus sa igračima Metalca i došao da pomogne, o čemu se takođe govorkalo!).

Šegarić bezi Protiću

Šegarić bezi Protiću (Foto: www.abaliga.com)

Valjevci su večeras u Zadru imali deset košarkaša, nisu putovali povređeni plej Otašević i gorostasni centar Vraneš, nedovoljno oporavljen od virusne prehlade. Moguće da je i to doprinelo porazu u poslednjoj ovosezonskoj utakmici u ABA ligi.

Ako se očekivalo da će centri Ivanov i Sobin biti veliki problem, kao i na utakmici u Valjevu, koju su Zadrani dobili, ako se znalo šta mogu Ramljak, Bošnjak, Barać i sve bolji Šango, onda je iznenađenje svakako bio Šegarić, koji je trojkama u tesnom prvom poluvremenu, posle startne prednosti domaćih, održavao rezultat, pa je Zadar na veliki odmor otišao sa 40:36. A onda je došla treća četvrtina...

Dvoaran „Krešo Ćosić“ u Višnjiku. Gledalaca: 1.500. Sudije: Rutešić, Dragojević i Šundić (CG). Delegat: Miroslav Braica (Hrvatska).

Zadar: Bašić 6, Šegarić 20, Ivanov 17, Kraljević 2, Vraneš, Šango, Sobin 17, Širko, Špaleta 2, Ramljak 10, Bošnjak 2, Barać 9.

Metalac: Malešević, Protić 19, Kutlešić 11, Majstorović 7, Jevtović 11, Jošilo 2, Ljubičić 14, Rakićević 2, Todorović, Vuksanović 3.

 

 

Aktuelno

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 44 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 7 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...