NIkola Malešević i Vladimir Đokić (foto: Đorđe Đoković)
NIkola Malešević i Vladimir Đokić (foto: Đorđe Đoković)
24.03.2015, 14:54

Bez odluke o Evrokupu

č: | fb:

KK Metalac je osvajanjem šestog mesta u ABA ligi izborio pravo učešća u Evrokupu, o čemu su prethodnih dana beogradski mediji spekulisali kao sa gotovom stvari, a u klubu o tome nije doneta odluka. Ovo je na pitanje Kolubarskih.rs rekao trener Vladimir Đokić uz obrazloženje da je „pred ekipom takmičenje u Superligi Srbije“ i obrazloženje da „odluku o tome donosi klupsko rukovodstvo“. Đokić je ostao nedorečen u delu pitanja, koje se odnosilo na to da li Metalac, ukoliko eventualno odustane od Evrokupa, može očekivati sankcije FIBA.

Đokić je naravno zadovoljan učinkom u ABA ligi, skorom 13/13 u 26 kola, uz podsećanje da je bilo „more problema“ o kojima nije želeo da govorio jer bi mu „trebao ceo dan“. Plasman na šesto mesto smatra zasluženim ostvarenim na terenu, kao i krilni igrač Nikola Malešević, koji je na poslednjoj utakmici u Zadru malo igrao zbog toga što je, kako kaže, bio „malo bolestan“.

Đokić je, takođe, podsetio na rastanak sa Dunđerskim i Radulovićem, na naknadno dovođenje Protića i Vraneša, na promašaje sa angažovanjem američkih igrača, centra Sema Maldrou i pleja Džahi Karsona, koji je juče, sa svojim menadžerom, i zvanično odleteo u SAD.

Pojačanja

„Vraneš se oporavio od virusne temperature, očekujem da će korz Superligu Srbije pokazati da je pravo pojačanje. Oporavio se i Otašević, bitan igrač za rad na treninzima i doprinos na utakmicama“, ocenio je Đokić. Podsetio je i na to da je Metalac sada doveo beka šutera Mladena Jeremića (26, 198), a od juče i mladog centra Miloša Jankovića (20, 206).

„Jeremića poznajem kao igrača, smatram da će biti pravo pojačanje, a da u Igokei, gde je započeo prvenstvo ABA lige, nije imao pravu priliku. Janković je mlad igrač, zaslužio je da bude sa nama, videćemo koliko će moći da pomogne“, precizirao je trener Metalca.

Mladen Jeremić

Mladen Jeremić (Foto: Đorđe Đoković)

Kako novinarima nisu predstavljeni ni Jeremić, ni Janković, zbog toga da se, valjda ne bi uobrazili, pa će do toga doći posle neke od narednih utakmica „ukoliko se izbore za mesto među 12 najboljih“, prema podacima dostupnim na internetu, Janković je Čačanin, ponikao je u tamošnjoj Mladosti, a prošle sezone bio je u Radničkom KG, kao i Jevtović, koiji je dolaskom u Metalac, uz manje oscilacije, igrački „eksplodirao“.

Janković je u ovoj sezoni branio boje Varde iz Višegrada, koja igra Premijer ligu BiH, gde je bio najbolji pojedinac. Prošao je mlade selekcije Srbije, a u Španiji je bio osvajač zlatne medalje na SP u „basketu 3 na 3“, sa Zagorcem, mlađim Anđušićem i Andrićem, pod vođstvom mladog trenera Đorđa Adžića, poreklom iz Valjeva, sada u stručnom štabu turskog Efesa kod Dude Ivkovića.

Metalac je, inače, želeo da dovede Apića iz Vršca ali je njegov menadžer „zatezao oko uslova“, dok je priča sa dolaskom Sobina iz Zadra, potvrdilo se ono što se i pretpostavljalo, obično „čaršijsko naklapanje“. Posebno posle veoma hladnog prijema Valjevaca u nekada bratskom Zadru, što je bio posve neočekivani revanš za gošćenje u našem gradu i prijem u Gradskoj skupštini uz dodatni „dar“ od dva boda (nesporno izborena na terenu)!

Cilj: Plasman u ABA ligu bez „vajld kard“

Metalac u Superligi Srbije, rekosmo već, voljom žreba, startuje protiv Vojvodine u Novom Sadu, a ta utakmica igra se u ponedeljak, 30. marta, u 20.00 sati, uz prenos na kanalima Arena sporta na platformi IPTV. U Valjevu potom gostuje Crvena zvezda, pa sledi pauza od mesec dana, a u nastavku će se igrati svaki treći dan!

„Kako je drugima, tako će biti i nama. Odlučiće pripremljenost i uigranost sastava, ambicije, dužina klupe...“, smtara Đokić. Dok Malešević kaže kako se igrači pripremaju i koncentrišu „na svaku sledeću utakmicu“, Đokić deli mišljenje Kolubarskih.rs kako će (po dve) pobede protiv KLS ekipa (FMP, Konstantin, Vojvodina, Tamiš), uz skor 1:1 sa Megom, uz poneko poželjno iznenađenje, biti dovoljno za plasman u ABA ligu bez „vajld kard“ od 150.000 evra, ali i da te ambicije i planove imaju i drugi klubovi.

„Imali smo dovoljno opomena, poslednja je bila na Kup takmičenju u Nišu, pa sam uveren da nam se to neće desiti i u Superligi Srbije“, zaključio je Đokić.

 

 

 

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 9 sati 21 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 9 sati 21 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 19 sati 43 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...