Košarka (foto: Đorđe Đoković)
Košarka (foto: Đorđe Đoković)
30.03.2015, 21:57

Metalac pobedio Vojvodinu

č: | fb:

Valjevski košarkaši uspešno su startovali u Superligi Srbije posle večerašnje pobede nad Vojvodinom u Novom Sadu sa 81:75 (18:15, 13:20, 25:19, 25:21) u uzbudljivoj, ne i lepoj igri. Obe ekipe su agresivnim odbranama terale protivnike na ishitrene šuteve i veliki broj greški u fazi napada.

Finiš drugog dela pripao je Novosađanima, koji su na veliki odmor otišli sa 35:31. Preokret je usledio u četiri minuta nastavka, kada je Metalac serijom od 12:2 preokrenuo u 43:37. Do kraja utakmice rezultat se kretao od +4 do -4, kada su Valjevci u pitanju. U penal završnici kapiten Dušan Kutlešić bio je siguran izvođač slobodnih bacanja, promašio je samo jedno, pa je svoju ekipu doveo do prve, neobično važne, pobede u nastojanjima da se očuva status ABA ligaša.

Trener Vlada Đokić večeras je izostavio krilnog centra Todorovića i mladog Vuksanovića, a u igru nije uvodio centre Vraneša i Jankovića iako su u napadu falili koševi Majstorovića, a jedino je Jevtović bio na nivou uobičajenog učinka. Debitovao je Mladen Jeremić, ali se nije upisao u strelce.

Kod Novosađana, centar Čampara pokazao je zbog čega je bio na Đokićevom spisku, a otpao je tek posle odluke klupskih čelnika da se igra ABA liga a ne KLS. Čampara je, dakako, imao poseban motiv, kao i Ljubičić, rođeni Novosađanin, na drugoj strani. Taj „duel“ dobio je mladi centar Vojvodine.

Bilo bi lepo ako bi večerašnja pobeda, kao i ona iz 1972/73, Metalac je tada pobedio u Novom Sadu sa 82:78 i plasirao se u Prvu saveznu ligu SFRJ, značila početak nove uspešne misije valjevskih košarkaša, koja se ovoga puta zove ABA liga.

Mala dvorana SPENS-a, gledalaca: 700. Sudije: Juras, Mažić, Mrdak. Delegat: Lozanov.

Vojvodina: Jovišić 6, Novak 18, Vrbaški, Čampara 17, Popović 3, Matić 2, Šešlija 10, Bursać, Branković, Radonjić 13, Bursać, Grubor 6.

Metalac: Malešević 12, Protić 9, Janković, Kutlešić 23, Otašević 1, Majstorović 6, Jevtović 14, Jošilo 3, Ljubičić 11, Rakićević 2, Vraneš, Jeremić.

Večerašnju utakmicu prenosio je VTV, a mogla se gledati i putem interneta na adresama www.kls.rs i www.kkmetalac.org.rs.

U 2. kolu, 6. aprila, Metalac dočekuje Crvenu zvezdu, a potom sledi pauza od mesec dana zbog plej-ofa u ABA ligi.

 

 

Aktuelno

Žičara Crni vrh (foto: Kolubarske.rs)
Divčibare Ski Resort Pre 54 sekundi

Avantura i muzika na Divčibarama za prvomajske praznike

Divčibare Ski Resort, koje upravlja ski stazom Crni vrh, pripremilo je niz avanturističkih i muzičkih aktivnosti na Divčibarama za prvomajske praznike. Za ljubitelj prirode, avanture i dobre zabave...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...