Sa ABA-ligaškog susreta Metalca i Zvezde (foto: Đorđe Đoković)
Sa ABA-ligaškog susreta Metalca i Zvezde (foto: Đorđe Đoković)
06.04.2015, 12:06

Zvezda večeras u Valjevu

č: | fb:

Metalac večeras od 20.30 sati, uz TV  prenos na Arena sport kanalu (moguće i RTS 2 i VTV-u) dočekuje Crvenu zvezdu u poslednjoj utakmici drugog kola Superlige Srbije. Valjevci priželjkuju bolju igru od one u „Pioniru“, u ABA ligi, kada su crveno-beli bili dominantni iako su igrali bez Marjanovića i još nekoliko prvotimaca.

„Nadam se da ćemo ovoga puta biti bolji, da ćemo sprečiti lake poene Zvezde i onemogućiti je da se razigra“, poruka je pleja Nemanje Protića sa uobičajene pres konferencije u Metalcu.

„Verujem da možemo da ponovimo igru, koju smo pružili protiv Zvezde na utakmici prvog dela ABA lige, kada smo u Valjevu bili ravnopravni gotovo 35 minuta. To bi bila logična reakcija ekipe na slabu partiju u Beogradu, kada nismo ličili na sebe. Zvezda jeste favorit ali dolazi pomalo umorna i od puta u Kaunas, pa je i to naša šansa da, uz podršku sa tribina, zaigramo kako umemo“, rekao je trener Vladimir Đokić.

Nemanja Protić i Vladimir Đokić

Nemanja Protić i Vladimir Đokić (Foto: Đorđe Đoković)

Đokić je najavio veću minutažu za centra Slavka Vraneša (32, 230), koji će motriti na Bobija Marjanovića (26, 222), najboljeg igrača ABA lige i otkrovenja Evrolige. Takođe, najavljuje i veću minutažu novajlija, beka Mladena Jeremića i centra Miloša Jankovića.

„Radili su dobro, sve bolje se uklapaju u našu igru, pa zaslužuju veću minutažu“, dodao je Đokić. On je, kao vrlo verovatan, najavio sastav iz utakmice sa Vojvodinom u Novom Sadu, koju je Metalac dobio, a prekobrojni su bili krilni centar Nemanja Todorović i mladi Luka Vuksanović. Doduše, nije isključio ni druge mogućnosti u sastavu zbog prehlade nekoliko prvotimaca.

S obzirom na to da je utakmica, po proceni komesara takmičenja, „visokog bezbednosnog rizika“, valjevska policija je najavila pooštrene mere kontrole gledalaca na ulazu u Halu sportova. Ovo i zbog toga što se, po običaju, očekuje veći broj navijača Crvene zvezde.

Posle večerašnje utakmice u Superligi Srbije sledi pauza od mesec dana zbog plej-ofa u ABA ligi, u kojem učestvuju Zvezda i Partizan, što će Metalcu dobro doći da se igrači odmore nekoliko dana, a onda nastave treninge za završni deo borbe za prva četiri mesta i overu statusa ABA ligaša i u sezoni 2015/2016. godine.

 

Aktuelno

Žičara Crni vrh (foto: Kolubarske.rs)
Divčibare Ski Resort Pre 3 sati 9 minuta

Avantura i muzika na Divčibarama za prvomajske praznike

Divčibare Ski Resort, koje upravlja ski stazom Crni vrh, pripremilo je niz avanturističkih i muzičkih aktivnosti na Divčibarama za prvomajske praznike. Za ljubitelj prirode, avanture i dobre zabave...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 3 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...