Slavlje igrača Zvezde sa navijačima (foto: Đorđe Đoković)
Slavlje igrača Zvezde sa navijačima (foto: Đorđe Đoković)
06.04.2015, 22:59

Zvezda „na mišiće“ do bodova

č: | fb:

Metalac je večeras poražen od Crvene zvezde sa 69:76 (17:22, 15:18, 20:15, 17:21) u 2. kolu Superlige Srbije u utakmici u kojoj se nije obrukao, a crveno-beli su do planiranih bodova došli „na mišiće“ igrajući bez lakše povređenog reprezentativca Nikole Kalinića, koji je došao u Valjevo ali ga nije bilo u startnih 12. Umesto njega skidao se mladi centar Kaplanović.

Valjevci ni jednom nisu vodili, dva puta su imali rezultatski egal 25:25 i 27:27, a u drugom poluvremenu, posebno u finišu susreta pretili su preokretom. Najopipljivije bilo je to pri rezultatu 52:55 u 32. i 68:70 na minut i 15 sekundi pre kraja. Ipak, crveno-beli su znali da kazne prebrzo završene napade domaćih igrača, njihove ishitrene šuteve i promašaje, a i arbitri su dodali taman koliko je trebalo. To što su se docnije vadili po sistemu „šila parala, uzimala davala“ nije ništa novo na košarkaškim utakmicama u Srbiji, posebno kada se igra protiv „večitih rivala“...

Blokada Vraneša

Blokada Vraneša (Foto: Đorđe Đoković)

Trener Metalca, Vlada Đokić ocenio je kako je „ipak presudio kvalitet“ i požalio se da zbog viroze pojedini igrači, poput Majstorovića ili Ljubičića, nisu imali sve treninge. Otuda i činjenica da na parketu, u drugom poluvremenu, dugo nije bilo Jevtovića i Majstorovića, pa je mladi Janković imao zapaženu rolu, a dobro je funkcionisala i niža postava Metalca, što je bilo iznenađenje za Zvezdu.

Uz Jankovića i iskusni šuter Mladen Jeremić pokazao je da će biti pojačanje, dok gorostatsni centar Vraneš (230 cm), bez obzira na napredak u pripremljenosti i igru (posebno u odbrani), još kuburi sa realizacijom „zicera“. Bobi Marjanović je, uprkos tome što je dozvoljovao da ga dobro grade, pa čak i „polepe“ mnogo niži igrači, još jednom je demonstrirao kako se koristi prednost u visini (222 cm) pod koševima.

Valjevci su se dugo mučili i sa podešavanjem „snajpera“ za tri poena, u prvih 30 minuta pogodili su dva puta a pokušali su sa 15 šuteva (na kraju je bilo 4/24 prema Zvezdinih 5/15). Potom je, sa protokom vremena, padao i procenat šuta sa linije slobodnih bacanja – ukupno 71 odsto (17/24), dok je Zvezdina realizacija bila 81 odsto (21/26). Takođe, crveno-beli su na kraju imali i četiri skoka više 30-26.

Njihov mladi centar Tejić zaslužio je aplauze kada je priznao da je poslednji igrao loptom koja je završila preko čeone linije, pod košem Metalca, a arbitri su je bili dodelili Crvenoj zvezdi.

Kutlešić u prodoru

Kutlešić u prodoru (Foto: Đorđe Đoković)

Na večerašnjoj utakmici, kojoj je prisustvovao i veliki broj Zvezdinih navijača van Valjeva, gosti su bili legendarni čačanski košarkaš Radmilo Mišović, ali i znamenita dama Marijana Mateus!

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca: oko 2.000. Sudije: Vojinović (Novi Sad), Maričić (Kraljevo), Obrknežević (Beograd). Delegat: Krneta (Beograd).

Metalac: Malešević 11, Protić 9, Janković, Kutlešić 8, Otašević, Majstorović 7, Jevtović 2, Jošilo 8, Ljubičić 11, Rakićević, Vraneš 1, Jeremić 12.

Crvena zvezda: Williams 4, rebić, Dangubić 11, Mitrović 11, Lazić, Blažič 4, Marjanović 15, Kaplanović, Tejić 5. Jenkins 11, Jović 8, Zirbes 8.

Jeremić u prodoru

Jeremić u prodoru (Foto: Đorđe Đoković)

U Superligi Srbije sada je pauza od mesec dana zbog polufinala plej-ofa u ABA ligi i utakmica Crvena zvezda-Partizan, odnosno Budućnost-Cedevita. Bolji potom igraju finale za šampionski „prsten“. Metalac 6. maja igra sa Megom u gostima, tri dana docnije sa Partizanom u Beogradu, pa 11. maja dočekuje Tamiš.

Trener Đokić kaže da će igrači imati pet dana da se osveže, potom se nastavljaju treninzi. Uz dogovorenu utakmicu sa Vojvodinom, Valjevci će pokušati da ugovore i susret sa mađarskim Solnokom. Klubovi iz KLS izgleda ne treniraju, već su na raspustu, nema ni Razvojne lige za mlade igrače. Toliko o stanju u srpskoj klupskoj košarci i tome što mnogi sve glasnije zagovaraju „jaku domaću ligu“, koja bi imala prednost nad ABA ligom!

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 9 sati 27 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 9 sati 27 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 19 sati 49 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...