Ljubičić u prodoru (foto: Đorđe Đoković)
Ljubičić u prodoru (foto: Đorđe Đoković)
24.04.2015, 19:58

Metalac bolji od Vojvodine

č: | fb:

Košarkaši Metalca pobedili su večeras novosadsku Vojvoidinu sa 86:80 (17:14, 16:17, 22:21, 31:28) u prijateljskoj utakmici dogovorenoj u okviru priprema za nastavak Superlige Srbije, 5/6. maja. Dva tima odigraće i revaš u sredu, u Novom Sadu, a najavljivani susret Metalca sa mađarskim Solnokom, kao i pokušaj dogovora sa Igokeom iz Laktaša, kod Banja Luke, propali su zbog toga što ta dva kluba imaju obaveze u nacionalnim ligama.

Protić u napadu

Protić u napadu (Foto: Đorđe Đoković)

Oko 200 gledalaca u Hali sportova videlo je izjednačenu igru sa nekoliko rezultatskih preokreta, obostrano borbenu uz puno trčanja. Jasno je da su treneri Đokić i Alimpijević pauzu iskorisitili za mini-pripreme i podizanje fizičke spreme igrača, što se odrazilo na neke druge elemente igre.

U trećoj i u četvrtoj četvrtini, Vojvodina je serijom trojki uspela da pređe u vođstvo, prvi put sa 51:50, i zapreti potpunim rezultatskim preokretom jer je imala gotovo dvocifrenu prednost. Metalac je, ipak, izborio pobedu u trenucima kada je prvi „plej“ gostiju Jovan Novak počeo da preterano solira, a ni šut ga više nije služio kao do tada.

Metalac - Vojvodina

Metalac - Vojvodina (Foto: Đorđe Đoković)

„Zahvalni smo Metalcu što nam je platio put i omogućio dolazak u Valjevo na utakmicu, koja mnogo znači za obe ekipe u ovoj pauzi. Zadovoljan sam igrom Vojvodine, presudilo je iskustvo Metalca iz ABA lige“, rekao je novinarima posle utakmice trener gostiju Dušan Alimpijević.

Vlada Đokić je za probleme u igri „okrivio“ intenzivan rad na podizanju fizičke spreme pojedinaca i ekipe, a prokomentarisao je i odluku KSS da mu poveri vođenje mlade selekcije (U-20) Srbije.

„Naravno da je to veliko priznanje i obaveza. Evropsko prvenstvo je u Italiji od 5. jula. Okupljamo se mesec dana ranije, što nije dovoljno da uradimo sve što bismo morali. No, šta je tu je, 23. juna ćemo odigrati turnir u Turskoj, koji će nam biti najozbiljnija provera forme“, kazao je Đokić.

Otašević okružen košarkašima Vojvodine

Otašević okružen košarkašima Vojvodine (Foto: Đorđe Đoković)

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca: oko 200. Sudije: Milovanović, Mizdrak, Uskoković (svi iz Valjeva).

Metalac: Protić 2, Ljubičić 21, Otašević, Todorović 3, Jeremić 13, Rakićević 3, Janković 4, Jošilo 4, Vuksanović, Jevtović 4, Kutlešić 12, Vraneš 2, Majstorović 12. Nije igrao Malešević zbog smrtnog slučaja u porodici, umro mu je deda, pa je otišao na sahranu u Užice.

Vojvodina: Šešlija 4, Novak 19, Cvjetan, Čampara 8, Radonjić 2, Popović, Grubor 11, Matić 9, Jovišić 5, Bursać 7, Jeremić 6, Branković 9.

U Superligi Srbije, Metalac igra 5. maja sa Megom u Sremskoj Mitrovici, a potom, u ritmu utakmica na svaka tri dana, gostuje Partizanu, pa dočekuje Tamiš iz Pančeva.

Metalac - Vojvodina

Metalac - Vojvodina (Foto: Đorđe Đoković)

 

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 5 sati 1 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 22 sati 5 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara