Metalac - Mega (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Mega (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
05.05.2015, 08:04

Metalac danas sa Megom

č: | fb:

Posle pauze zbog plej-ofa ABA lige, danas se utakmicama 3. kola nastavlja takmičenje u Superligi Srbije. Košarkaši Metalca gostuju Megi u Sremskoj Mitrovici, ekipi sa kojom će se, po svim procenama boriti za 3-4. mesto, koje donosi „vizu“ za ABA ligu uz podsećanje da treći ne plaća vajld kard od 150.000 evra, što sleduje četvrtoplasiranoj ekipi. Prva dva mesta rezervisana su Crvenu zvezdu i Partizan, a ne treba potceniti ni ambicije FMP-a i niškog Konstantina, dok su Vojvodina i posebno Tamiš bez realnih izgleda da se domognu regionalnog takmičenja.

Metalac je u pauzi odigrao dve utakmice sa Novosađanima – u Valjevu je pobedio, dok je u revanšu poražen u zatvorenoj utakmici na kojoj je, zbog nervoze igrača obe ekipe, bilo i „nekošarkaških elemenata“! Nervozu je, pretpostavljamo, doneo veliki broj treninga bez utakmica na kojima je akcenat bilo podizanje fizičke pripremljenosti, pa su pojedini valjevski košarkaši i danas imali trening u teretani.

„Radili smo dobro, gro toga bilo je na kondicionom treneru, pa nam sledi 12 utakmica za 20-tak dana, što neće biti nimalo lako izdržati“, rekao je danas novinarima trener Vladimir Đokić. On je izrazio uverenje da Metalac nije bez šansi protiv Mege u Sr. Mitrovici ukoliko uspe da ponovi igru iz susreta dve ekipe pred valjevskim navijačima.

„Nosioci njihove igre su Miljenović i Jokić, uz iskusnije igrače Kešelja i Muslija. Ukoliko ih svedemo na manji broj poena, u igri bez jurnjave, imamo šansi. U protivnom...“, pojasnio je Đokić. Dodao je kako zdravstvenih problema jedino ima Todorović, koji ponovo kuburi sa povredom lista noge, dok je mladi Luka Vuksanović, bez obzira na to što odlično radi, trenutno „blago u drugom planu“.

Đorđe Majstorović i Vladimir Đokić

Đorđe Majstorović i Vladimir Đokić (Foto: Đorđe Đoković)

Centar Đorđe Majstorović, veoma bitan za Metalčevu igru, kaže da se posle dva meseca oporavio od preležanog zapaljenja pluća, pa se nada da će Valjevci pobediti Megu. U ABA ligi bilo je 1:1.

„Naša šansa je igra na manji broj poena, sa dobrim skokom i sprečavanjem šuta Meginih igrača za tri poena. Ne treba posebno naglašavati kako su naše utakmice sa Megom najvažnije u KLS za obe ekipe zbog ambicija ponovnog igranja u ABA ligi“, rekao je novinarima Majstorović.

Utakmica u dvorani „Pinki“, u Sr. Mitrovici, počinje od 20.00 sati. TV prenosa će biti na VTV-u, a utakmicu je moguće pratiti i na internetu, na sajtu www.kls.rs.

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 6 sati 40 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 23 sati 45 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara