Metalac - Mega (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Mega (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
05.05.2015, 22:10

Važan „brejk“ Metalca

č: | fb:

Metalac je večeras pobedio Megu u Sremskoj Mitrovici sa 78:69 (21:24, 23:15, 22:19, 12:11) i načinio važan „brejk“ u borbi za plasman među četiri ekipe i ABA ligu. Valjevci su, uz sve greške, povremenu brzopletost i nepotrebna ispucavanja, bili bolji partner tokom većeg dela meča. Bliži željenom ritmu.

Da Zagorac na kraju treće četvrtine nije pogodio „trojku“ sa svoje polovine terena sve bi već tada bilo rešeno jer bi Metalac imao 11 poena viška (66:55). Ovako, usledila je serija domaćih od 8:0 i opasno primicanje na 63:66. Ipak, košarkaši iz Valjeva su umeli da sačuvaju nerve, uzvrate šutevima za tri poena i utakmicu uspešno privedu kraju.

„Trojke“, ukupno 12, sipali su Ljubičić, Jeremić, povremeno i Malešević, Jošilo ili Protić, pa se „zona 2-3“ domaćih košarkaša raspadala. Njihov trener Dejan Milojević nije odustajao, a tu vrstu zonske odbrane kombinovao je sa pritiskom na loptu posle datog koša, što je, u principu, zahtevan izazov za protivnika. Ključno je bilo i to što su Valjevci u nastavku utakmice poboljšali skok, pa je umanjen učinak centra Muslija.

Milojevićev problem bio je i to što su centar Jokić i „plej“ Miljenović večeras bili van ritma, dok se Kešelj nije upisao u strelce. Doskorašnjem drugom „pleju“ Jaramazu trener Mege pretpostavio je Webstera, pojačanje sa Novog Zelanda, koji jeste bio efikasan ali nije uverio da je igrač koji ume da razigra ekipu. Šulović je dobio prednost nad Muslijem, a iznenadio je mladi crnogorski reprezentativac Nikolić. Kao da „gazda“ Miško Ražnatović daje uputstva o tome koje igrače gurati kako bi mogao da ih proda na pregrejanom tržištu!

Skauting Vlade Đokića i saradnika o tome kako dobiti Megu dao je rezultat, pa je Metalac, čini se po prvi put, slavio protiv ovog protivnika u gostima. Izostali su povređeni Otašević i Rakićević. Todorović je igrao posle duže pauze, dok Vuksanović nije ulazio u igru. Zanimljivo je i to da se Metalac u pauzi od mesec dana, zbog plej-ofa ABA lige, pripremao u Valjevu i odigrao dve utakmice sa Vojvodinom, dok je Mega bila na turneji po Bugarskoj i Grčkoj.

Dvorana SC „Pinki“ u Sr, Mitrovici. Gledalaca: oko 500. Sudije: Belošević, Nikolić (Beograd), Nešković (Kraljevo). Delegat: Orcević (Beograd).

Mega: Kešelj, Krstić 7, Jaramaz, Miljenović 6, Bojić, Jokić 5, Šulović 2, Webster 16, Simović, Zagorac 9, Nikolić 10, Musli 14.

Metalac: Malešević 14, Protić 5, Janković, Kutlešić 4, Majstorović 6, Jevtović 11, Jošilo 6, Ljubičić 17, Vraneš 2, Todorović 4, Vuksanović, Jeremić 9. 

U 4. kolu, koje se igra u subotu, Metalac je gost Partizana u Beogradu.

 

 

Aktuelno

Nelegalni objekat na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Nelegalni objekat se pojačao baštom Pre 23 sati 12 minuta

Moć investitora ili nemoć Grada?

Umesto da bude uklonjen, prema Rešenju građevinskog inspektora od 17. januara, ugostiteljski objekat u centru Divčibara radi "punom parom" i to pojačan baštom. U Gradskoj upravi pre dva meseca...  · 11 komentara

 (foto: )
Organizator Ujedinjeno Valjevo može Pre 21 sati 9 minuta

Tribina "Za zdrav vazduh i bez rudnika"

Koalicija "Svanuće - Ujedinjeno Valjevo može" organizuje tribinu na temu zaštite životne sredine "Za zdrav vazduh i bez rudnika". Tribina će biti održana u Holu Centra za kulturu u 19 časova.  · 4 komentara