Vraneš i Marjanović (foto: Đorđe Đoković)
Vraneš i Marjanović (foto: Đorđe Đoković)
09.05.2015, 12:18

Slavko Vraneš odlazi u Iran

č: | fb:

Korpulentni centar Slavko Vraneš (32, 230)  raskinuo je ugovor sa Metalcem i karijeru nastavlja u Iranu odakle je “dobio ponudu, koja se ne odbija”, rečeno je na pres konferenciji u Metalcu upriličenu pred današnju utakmicu sa Partizanom  u Beogradu. Vraneš je već igrao u Iranu, takođe posle odlaska iz Metalca, a trener valjevskih košarkaša Vladimir Đokić zahvalio mu se na saradnji i poželeo sreću “u pečalbi”.

Korpulentni Pljevljak je u Metalac došao fizički nespreman, stalni treninzi uzrokovali su potom povredu butnih mišića zadnje lože, pa njegov učinak, kao ni vreme provedeno na parketu, nije bilo na nivou očekivanoga. Ipak, “banane” i uhvaćene lopte, posebno na utakmicama sa Bobijem Marjanovićem (26, 226) iz Crvene zvezde, dizale su navijače na noge!

Osokoljeni pobedom nad Megom u Sremskoj Mitrovici igrači Metalca idu u Beograd sa željom da pruže dobru partiju. “Partizan ima svojih problema, kadri smo da odigramo dobro, a osnovna stvar je kontrola skoka visokih igrača crno-belih od kojeg oni ‘žive’ godinama”, rekao je danas Marko Jošilo, koji je i sam igrao za mlađe selekcije Partizana.

Đokić i Jošilo

Đokić i Jošilo (Foto: Đorđe Đoković)

“Nikome ne pretimo, pogotovo Partizanu, jer na to nemamo pravo. Idemo da pružimo dobru partiju, uostalom svaku utakmicu igramo na pobedu. Utakmica sa Partizanom u prvom delu ABA lige, kada smo vodili i sa 17 poena razlike, pokazala je kako treba i kako ne smemo da igramo. To iskustvo mnogo nam je značilo!”, poruka je trenera Đokića.

Zdravstveni bilten sada je povoljniji jer su se oporavili Nikola Otašević i Petar Rakićević, pa bi prekobrojan mogao da bude Luka Vuksanović.

Utakmica sa Partizanom igra se večeras (21.00) u beogradskom “Pioniru”, a već u ponedeljak (19.30) u Valjevu gostuje pančevački Tamiš. U Metalcu, međutim, nisu bili voljni za razgovor o toj utakmici, uroka radi verovatno, a pres konferencije pred taj meč neće biti.

Po rasporedu Superlige Srbije, u četvrtak je na redu gostovanje Konstantinu u Nišu, dok u nedelju, 17.maja, u Valjevu gostuje FMP predvođen Filipom Čovićem i nekolicinom mladih, talentovanih igrača, kandidata za reprezentativne selekcije Srbije, koje kao trener vodi bivši reprezentativac Milan Gurović.

Tu je kraj prvog dela, a odmah sledi “drugi krug” takođe u ritmu sreda – subota. Ko preživi, pričaće...

Aktuelno

Nelegalni objekat na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Nelegalni objekat se pojačao baštom Pre 1 dan

Moć investitora ili nemoć Grada?

Umesto da bude uklonjen, prema Rešenju građevinskog inspektora od 17. januara, ugostiteljski objekat u centru Divčibara radi "punom parom" i to pojačan baštom. U Gradskoj upravi pre dva meseca...  · 11 komentara

 (foto: )
Organizator Ujedinjeno Valjevo može Pre 21 sati 57 minuta

Tribina "Za zdrav vazduh i bez rudnika"

Koalicija "Svanuće - Ujedinjeno Valjevo može" organizuje tribinu na temu zaštite životne sredine "Za zdrav vazduh i bez rudnika". Tribina će biti održana u Holu Centra za kulturu u 19 časova.  · 4 komentara