Metalac - Partizan (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Partizan (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
09.05.2015, 22:34

Dominacija partizana u „Pioniru“

č: | fb:

Košarkaši Metalca poraženi su večeras od Partizana sa 61:82 (17:23, 19:25, 19:16, 6:18) u beogradskom „Pioniru“, u 4. kolu Superlige Srbije. Igra Valjevaca raspala se u poslednjoj deonici meča, pa su crno-beli mogli slaviti i ubedljivije da i oni ne jure formu.

Takav rasplet nije se slutio početkom treće četvrtine, kada je odbrana Metalca, sa Otaševićem na čelu, agresivnom igrom uspela da „minus 12“ sa „velikog odmora“ svede na samo pet poena razlike za Partizan, što je trenera crno-belih Duška Vujoševića nateralo da zatraži minut odmora.

Od tada do kraja utakmice, naročito u poslednjih deset minuta, Partizan je dominirao, dok su valjevski košarkaši delovali kao razbijena vojska! U napadu bez ideje i „silovanje“ šuta za tri poena donosilo je sve veću dubiozu, a evidentan je bio i deficit u skoku pod oba koša. Centri crno-beli, predvođeni Milutinovim i Mačvanom, dominirali su i na kraju imali bezmalo dvostruko više uhvaćenih lopti! Briljirao je Edo Murić, a uz one najiskusnije večeras je debitovao i Miloš Glišić (17), momak koji je u Valjevu viđen na dva „Stančičeva memorijala“, 2012. i 2013, kao i Vanja Marinković (18), koji je standardni prvotimac. Njihov trener Tadić sada je Vujoševićev pomoćnik.

Ako je moralo i ovo da se dogodi dobro je da se desilo protiv Partizana. Ne bi valjalo da je ovakva igra Metalca viđena u susretu sa nekom od ekipa iz KLS jer su iznenađenja počela – FMP je večeras izgubio u Železniku od Vojvodine uz opštu tuču u finišu susreta!

Nećemo o kriterijumu suđenja, jer to više i nema nekog smisla, ali je gotovo neverovatno da Metalac igra tvrđe od Partizana ako je suditi po broj ličnih, odnosno igrača sa po četiri i pet penala. A te brzo nakupljene „lične“ Valjevce su i uvele u problem, posebno na centarskim pozicijama, gde je Đokićeva „laka konjica“ unapred bila osuđena na bitku koju realno nije mogla da dobije. Kada uz to stane i šut, kada počne „prangijanje“, stvari vrlo brzo idu u rezultatski „sodom“, što se Metalcu večeras i desilo.

Hala „Pionir“ u Beogradu. Gledalaca: oko 2.000. Sudije: Juras, Mažić i Vesković (Beograd). Delegat: Subotić (Beograd).

Partizan: Tepić 7, Murić 21, Marinković 7, Dallo 2, Milutinov 13, Milosavljević 13, Mačvan 12, Đumić 2, Andrić 3, Milutinović 2, Glišić, Bezbradica.

Metalac: Malešević 14, Protić 7, Janković, Kutlešić 4, Otašević, Majstorović 6, Jevtović 8, Jošilo 4, Ljubičić 12, Todorović 6, Vuksanović, Jeremić.

U ponedeljak (19.30), u 5. kolu, Metalac u Valjevu igra sa Tamišom iz Pančeva, ekipom koja do sada nema ni jednu pobedu.

 

Aktuelno

Nelegalni objekat na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Nelegalni objekat se pojačao baštom Pre 20 sati 27 minuta

Moć investitora ili nemoć Grada?

Umesto da bude uklonjen, prema Rešenju građevinskog inspektora od 17. januara, ugostiteljski objekat u centru Divčibara radi "punom parom" i to pojačan baštom. U Gradskoj upravi pre dva meseca...  · 11 komentara

 (foto: )
Organizator Ujedinjeno Valjevo može Pre 18 sati 24 minuta

Tribina "Za zdrav vazduh i bez rudnika"

Koalicija "Svanuće - Ujedinjeno Valjevo može" organizuje tribinu na temu zaštite životne sredine "Za zdrav vazduh i bez rudnika". Tribina će biti održana u Holu Centra za kulturu u 19 časova.  · 4 komentara