Tajm aut Metalca (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Tajm aut Metalca (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
11.05.2015, 10:18

Tamiš večeras u Valjevu

č: | fb:

Utakmicama 5. kola večeras se nastavlja Superliga Srbije za košarkaše. Metalac od 19.30 sati u Hali sportova dočekuje Tamiš, ekipu koja do sada nema ni jednu pobedu. Pančevci su plasmanom u završnicu državnog prvenstva iznenadili i na tabeli KLS pretekli Vršac i OKK Beograd.

Tamiš dolazi posle uverljivog poraza od Mege na svom terenu, dok je Metalac „ranjen“ porazom od „minus 21“ protiv Partizana u beogradskom „Pioniru“. Valjevci planiraju osvajanje važnih bodova, Pančevci bi da dobrom igrom, koliko je to moguće, povrate samopouzdanje, mada ne treba sumnjati ni u to da bi, bude li prilike, umeli da kazne eventualni kiks Valjevaca.

Verujemo da su valjevski košarkaši, posle poraza od crno-belih, shvatili da na uspeh mogu računati samo ako su kolektiv. Utrkivanja u „prangijanju“ za tri poena, težnja za samoisticanjem i nedovoljna borbenost u odbrani siguran su put ka neuspehu!

Od početka Superlige, Metalčeva računica u nastojanjima da se domogne trećeg mesta, potvrdi plasman u ABA ligu i izbegne plaćanje vajld-kard od 150.000 evra je jasna: ekipe iz KLS (FMP, Vojvodinu, Konstantin i Tamiš) pobediti po dva puta, ako je moguće i Megu, a sa Zvezdom i Partizanom igrati za prestiž. „To je ta računica, ali i drugi imaju slične ambicije“, bio je odgovor trenera Vlade Đokića na pitanje Kolubarskih.rs.

Metalac je do sada načinio dva važna brejka, u Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici, pobedama protiv Vojvodine i Mege. Večerašnji trijumf je imperativ, novi ispit je već u četvrtak protiv Konstantina u Nišu, a ozbiljno iskušenje u nedelju, kada gostuje FMP.

Pančevce predvodi Dragan Kruščić, koji je tri sezone igrao u Metalcu, a ove sezone bio najbolji igrač KLS. Tu su još pojačanja Simić i Ilić, u odsustvu bolešću sprečenog kapitena Davora Peraka, iskusni centar Vuk Ivanović, pa Manojlović, Hukić, Milošević, Kesar, Mladen Đorđević... Kao trener godinama ih vodi Bojan Jovičić, svojevremeno solidan igrač Tamiša ali i još nekoliko ekipa.

Večerašnju utakmicu Metalac-Tamiš vode kraljevački arbitri Nešković, Maričić i Stefanović, a ulaznice su 200 dinara.

 

Aktuelno

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 13 sati 7 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 3.05.2024

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...