Malešević u napadu (foto: Đorđe Đoković)
Malešević u napadu (foto: Đorđe Đoković)
11.05.2015, 22:03

Od sjaja do očaja!

č: | fb:

Metalac je večeras pobedio Tamiš sa 80:68 (18:14, 26:11, 17:21, 19:22) u 5. kolu Superlige Srbije pred oko 500 gledalaca u Hali sportova, u igri sa puno padova zbog kojih je trener Vladimir Đokić bio vidno nezadovoljan. Povremeno je „prštalo“ na klupi u njegovoj komunikaciji sa pojedinim igračima, a posle utakmice, kako je sam rekao na pres konferenciji, imao je i „ozbiljan razgovor“ sa igračima.

Jedina prava deonica utakmice, u kojoj je Metalac bio favorit, bila je druga u kojoj je „plej“ Nemanja Protić pokazao kako „razigravač“ treba da igra, a pomagali su mu Kutlešić, Jošilo, Todorović i Janković (gotovo „etnički čista“ čačanska postava). Bilo je dobre igre u odbrani, kontranapada i lakih poena, lepih akcija i atraktivnih poteza. Starter na poziciji organizatora igre Marko Ljubičić, ne po prvi put, uveo je ekipu u kontra ritam previše solirajući i težeći samoisticanju.

Šut Jankovića

Šut Jankovića (Foto: Đorđe Đoković)

U drugom poluvremenu Pančevci su, iako sa ekipom skromnih pojedinaca kojima je plasman u Superligu Srbije krajnji domet (bar u ovom trenutku), borbenom igrom i zalaganjem prednost Valjevaca i od 20 poena (58:38 u 27. minutu) sveli na jednocifrenu prednost – prvi put bilo je to u 32. minutu 74:65.

„Na kraju je ispalo i ružno kako smo odigrali drugo poluvreme“, rekao je vidno neraspoložen Đokić naglašavajući da je utakmica sa Konstantinom u Nišu, koja se igra u četvrtak, u ovoj seriji „i najvažnija“. Otašević je opet povređen, rovit je bio i Jevtović. Ohrabruje što se vraća Majstorović, što borbeni Janković dosta pomaže, a Malešević je, bar povremeno, na nivou svog potencijala. Ali, kako se to u sportu danas kaže, sve je u glavi (u pristupu igri i obavezama)!

Polaganje Majstorovića

Polaganje Majstorovića (Foto: Đorđe Đoković)

Trener gostiju Bojan Jovičić, uz čestitke Metalcu i Đokiću za sve urađeno u ABA ligi, naglasio je da je Tamiš izdržao psihološki pritisak u želji da se plasira u Superligu Srbije. On je, na podsećanje Kolubarskih.rs, ponovio ideju izrečenu u Valjevu pre dve-tri sezone kako je formiranje Druge ABA lige prava stvar za košarku u Srbiji „pa makar u njoj ne bi imalo mesta“ i za Pančevce.

Kapiteni Kutlešić (Metalac) i Kruščić (Tamiš) u svojim izjavama uglavnom su podržali trenere s tim je što je Pančevac bio daleko zadovoljniji od Valjevca. Podsećanja radi, Kruščić je u Metalcu bio tri sezone, a tada je došao iz OKK Beograda.

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca: oko 500. Sudije: Nešković, Maričić i Stefanović (Kraljevo). Delegat: Rašinac (Beograd).

Metalac: Malešević 11, Protić 13, Janković 13, Kutlešić 5, Majstorović 10, Jevtović, Jošilo 7, Ljubičić 11, Rakićević 2, Todorović 3, Vuksanović, Jeremić 5.

Tamiš: Hukić 2, Đorđević 9, Kruščić 16, Drobnjak 3, Kesar 11, Simić, Milošević 17, Vujović 7, Isailović, Radović, Ivanović, Ilić 3.

Pozdrav nako utakmice

Pozdrav nako utakmice (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 53 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 17 sati 58 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara