Pozdrav nako utakmice (foto: Đorđe Đoković)
Pozdrav nako utakmice (foto: Đorđe Đoković)
14.05.2015, 10:42

Metalac večeras u Nišu

č: | fb:

Metalac večeras (20.00 sati, prenos na VTV) igra sa Konstantinom u Nišu utakmicu 5. kola Superlige Srbije. Valjevcima su bodovi potrebni u nastojanjima da se domognu trećeg mesta, koje ih vodi u ABA ligu bez plaćanja valjd-kard od 150.000 evra. Konstantin nema ni jednu pobedu, što ne znači da će valjevski košarkaši lako doći do bodova.

Ovo tim pre što je Konstantin, na turniru u Vršcu, u pripremama za početak ove sezone i start novog tima Metalca pobedio, a recept za uspeh protiv Metalca, u pravo u Nišu, na finalnom turniru Koraćevog kupa, dao Vršac.

„Konstantin ima sastav koji dugo igra zajedno sa trenerom Markom Cvetkovićem na čelu. Borbeni su. Čvrsti u odbrani, mnoge prtivnike sveli su na 70 poena, a u napadu, posebno ako ih krenu trojke, imeju da daju i 30 koševa u četvrtiti!“, rekao je trener Vladimir Đokić na uobičajenoj pres konfreneciji.

 

On se nada da će Metalac ozbiljnim pristupom i angažovanom igrom, pri čemu posebno insistira na skosku pod oba koša, biti kadar da dođe do bodova, što bi uz uspeh protiv FMP-a u nedelju (19.30) pred svojim navijačima bio „idealan skor“ u završnici prvog dela Superlige Srbije. Izvesno je da će na terenu bio centar Jevtović, koji se odmorio i osvežio, dok je Otašević neizvestan.

 

Beogradski mediji su javili kako od nedelje u Metalcu trenira mladi centar Đoko Šaljić (19, 210), koji je bio u Partizanu, a član je sarajevskih Sparsa, koji su mu matični klub. Iz kluba se tim povodom ne oglašavaju iako se zna da je on bio kandidat za dolazak u Valjevui posle raskida ugovora sa crno-belima ali su Sparsi tada tražili visoko novčano obeštećenje. Slavko Vraneš (32, 230) je „izvisio“ za angažman u Iranu, gde mu je dogovoreni ugovor, kako saznaju Kolzvarslke.rs, otkazan bezmalo na 20 minuta pre ukrcavanja u avion!

 

Od niških košarkaša valja pomenuti, Stojačića, Veličkovića, Despotovića, Đorđevića, Obrenovića, Tasića, kao i Vučićevića, koji je posle teškog loma noge u užičkoj Slobodi prošlog leta bio u Metalcu ali je morao da promeni klub posle odluke da Valjevci igraju ABA ligu a ne KLS.

 

Utakmicu Konstantin – Metalac sudiće Vojinović i Jasmina Juras (Novi Sad), te Mažić (Beograd), a uz prenos na VTV utakmica se može pratiti i na interenetu, na sajtu www.kls.rs.

 

 

Aktuelno

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 13 sati 11 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 3.05.2024

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...