(foto: Đorđe Đoković)
(foto: Đorđe Đoković)
17.05.2015, 13:13

FMP večeras u Valjevu

č: | fb:

U poslednjem, 7. kolu prvog dela takmičenja u Superligi Srbije košarkaši Metalca dočekuju večeras (19.30) ekipu FMP iz Železnika. Posle poraza i slabe igre u Nišu, Valjevcima je ovo veoma bitna utakmica u nastojanjima da se održe među četiri najbolje ekipe, što obezbeđuje ABA ligu i u narednoj sezoni.

(Ne)očekivano, Metalac nije organizovao uobičajenu pres konferenciju, što sebi ni dozvoljavaju ni Zvezda ili Partizan! To nije prvi put ne samo u Superligi Srbije, susreta sa novinarima svojevremeno nije bilo ni pred polazak na finalni turnir za Kup Radivoja Koraća u Nišu,

Kako ni klupskom sajtu www.kkmetalac.org.rs nema najave utakmice sa FMP-om, što takođe nije prvi put, ponudićemo vam javnosti dostupne podatke. Najvažnija nepoznanica je da li će Nikola Malešević moći večeras da igra posle povrede skočnog zgloba na utakmici u Nišu, koju je završio na klupi sa kesom leda na nozi. Ako je u pitanju distorzija, teško, čak i ukoliko nema ozbiljnijih oštećenja ligamenata zgloba. U suprotnom, a i ovako, Malešević je verovatno upitan i za utakmicu u sredu (19.30), kada u Valjevu gostuje novosadska Vojvodina, koja je sinoć tek posle produžetka izgubila od Mege u Sremskoj Mitrovici.

Ukoliko Malešević ne bude igrao pretpostavljamo da će veću minutažu nego dosada dobiti iskusni Mladen Jeremić, koji to zaslužuje. Ukoliko naš sud nije na mest onda je pitanje, zbog čega je angažovan?

Nejasno je, takođe, da li je zdravstvene probleme sanirao i iskusni „plej“ Nikola Otašević, koji bi vredeo u situaciji kada Ljubičić iz kola u kolo igra „simultanke“ – sam protiv svih!

FMP predvode iskusni „plej“ Filipm Čović i levoruki centar Maksim Šturanović. Uz njih je plejada mladih igrača, koje Crvena zvezda testira za eventualno priključenje svom prvom sastavu, a pojačanja su Apić i Davidovac iz Vršca. Reč je o školovanim košarkašima, dobro pripremljenim, koje sa klupe kao trener vodi nekadašnji reprezentativac Milasn Gurović. Ne plaše se, skloni su incidentima ako je to potrebno, a u tome im obično zdušno pomaže i „tehniko“ Mitrović „Prangija“, što smo mogli da vidimo i u Valjevu prethodnih godina.

Utakmicu Metalac-FMP sude Maričić (Kraljevo), Nikolić i V. Jevtović (Beograd). Uz prenos na VTV može se pratiti i na internetu, na sajtu www.kls.rs.

 

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 6 sati 37 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 23 sati 41 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara