Vladimir Đokić (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Vladimir Đokić (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
17.05.2015, 21:50

Đokić bojkotovao novinare

č: | fb:

Metalac je večeras pobedio FMP iz Železnika sa 88:73 (28:18m 27:18, 22:18, 11:19), u 7. kolu Superlige Srbije, a trener Vladimir Đokić bojkotovao je novinare i nije se pojavio na uobičajenoj konferenciji za medije. Poslao je najmlađeg u stručnom štabu Lazara Gojkovića, koji je preneo kako Đokića „boli grlo“. Ne bismo da poverujemo u ovo, pogotovo posle poraza od Konstantina u Nišu, tim pre što je prvi Đokićev saradnik Milovan Beli Teofilović potpisniku ovih redova pred Halom sportova rekao: „Što, šta fali, neka malo dođe i Laza!“

Umeli su valjevski novinari, bar dva-tri puta tokom ove sezone, da Vladu Đokića posle izgubljenih utakmica čekaju i do pola sata, pa ga niko nije bojkotovao. Umeli su valjevski poslenici „sedme sile“ da, za razliku od pojedinih prestoničkih telala, ili dopisnika „lidera sportske štampe na Balkanu“, ostanu bez informacija koje je Đokić, kao dobar igrač i talentovan trener, vaspitan momak koji je igrao i u Partizanu i u Zvezdi, bio obavezan da da, pa nije bio bojkotovan.

Sam je večeras izabrao način (dalje) saradnje, a dobro je da je početnom delu pres konferencije prisustvovao i Zoran Vraneš, kako ga zovu predsednik Skupštine Metalca, pa će biti zanimljivo, ako se i on za šta pita, da li će biti reakcije kluba...

 

Metalac - FPM Železnik

Metalac - FPM Železnik (Foto: Dragan Krunić)

Utakmica Metalac – FMP bila je rešena do „velikog odmora“ na koji su Valjevci otišli rezultatom 55:36. Gosti su bez kapitena Filipa Čovića, koji kuburi sa povredom leđa, bili nedorasli za ozbiljniji otpor. To je potvrdio i njihov trener Milan Gurović, koji je rekao, ne pominjući imena, da „pojedini momci, bez obzira na mladost, ne zaslužuju dres FMP-a!“

Metalac je prvi put imao 20 poena prednosti u 22. minutu (59:39), a dva – tri minuta docnije i najvećih 23 poena razlike 77:54. Onda su domaći igrači, pomoćni trener Gojković smatra zbog umora koji je „definitivno stigao“, počeli da ponavljaju stare greške, posebno prisutne protiv Tamiša u Valjevu i Konstantina u Nišu, pa su „limenke“ uspevale da rezultatski minus skinu na deset poena – 71:81 u 38. minutu. Na kraju je, ipak, bilo pristojnih 15 poena razlike za Metalac.

Krilni igrač Nikola Malešević je ozbiljnije povredio skočni zglob na utakmici u Nišu, pa su prve procene lekara, prenosi Gojković, bile da će morati da pauzira i dve – tri nedelje. „Malešević je čvrst momak, želeo je i večeras da igra. Moguće je da na klupi bude protiv Vojvodine, a realno je da zaigra na utakmici sa Megom“, smatra Teofilović.

Metalac - FPM Železnik

Metalac - FPM Železnik (Foto: Dragan Krunić)

U toj situaciji Mladen Jeremić je igrao skoro 28 minuta, postigao 15 poena i imao index korisnosti 14. Sasvim korektno, kao i mladi centar Miloš Janković, koji je bio počastvovan odlukom trenera da se večeras posle utakmice pojavi pred novinarima. Inače, oba trenera večeras su igrala sa svih 11 košarkaša upisanih u protokol.

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca: oko 300 (najslabija poseta u ovoj sezoni). Sudije: Maričić (Kraljevo), Nikolić i V. Jevtović (Beograd). Delegat: Savić (Kraljevo), kontrolor Milojković (Beograd).

Metalac: Protić 16, Janković 12, Kutlešić 11, Majstorović 9, Jevtović 12, Jošilo 1, Ljubičić 12, Rakićević, Todorović, Vuksanović, Jeremić 15.

FMP: Davidovac 9, Mićović 2, Apić 16, Lazarević 1, Dobrić 13, Peković, Gudurić 15, Radovanović, Ostojić, Šturanović 10, Đoković 7.

U 8. kolu, Metalac u sredu (19.30) dočekuje Vojvodinu, koju je pobedio na startu takmičenja u Novom Sadu, u prvom kolu drugog dela Superlige Srbije.

Metalac - FPM Železnik

Metalac - FPM Železnik (Foto: Dragan Krunić)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 6 sati 35 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 23 sati 39 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara