Majstorović u napadu (foto: Đorđe Đoković)
Majstorović u napadu (foto: Đorđe Đoković)
20.05.2015, 21:51

Overen novosadski „brejk“

č: | fb:

Metalac je večeras pobedio Vojvodinu sa uverljivih 83:57 (29:14, 11:17, 23:13, 20:13), overio važan novosadski „brejk“ i povratio treću poziciju na tabeli Superlige Srbije, posle osam odigranih kola, uz učinak 5/3. Pomogla mu je i Crvena zvezda večerašnjom tesnom pobedom nad Megom u Sremskoj Mitrovici (90:86).

Valjevci su opet, s vremena na vreme, igrali „na mahove“ bespotrebno dozvoljavajući padove u igri, koji su prednost od preko deset ili 20 poena topili i na samo pet-šest razlike. Srećom, klupa je - kao i protiv FMP-a iz Železnika, a posle izgubljene dobijene utakmice od Konstantina u Nišu - pravovremeno reagovala tamj-autima i izmenama, pa se ritam, koji je donosio sigurnost brzo uspostavljao.

U igri Metalca retko se desi „sveto trojstvo“ – ili ne ide šut za tri poena (5/24), što je osnovna postavka u napadu, ili zataji skok, ili se neprecizno izvode slobodna bacanja (26/40). Kada se ti elementi iole usklade sve biva manje-više onako kako je dogovoreno u svlačionici i na treninzima.

Zakucavanje Jankovića

Zakucavanje Jankovića (Foto: Đorđe Đoković)

Bilo je ovo veče centra Đorđa Majstorovića, koji se dugo mučio da povrati formu pre no što je preležao zapaljenje pluća. On je veoma bitan igrač za Metalac, a moguće je da je, upravo zbog njega, u Valjevu boravio i Jovica Antonić, pomoćni trener reprezentacije Srbije, pa ne bi bilo iznenađenje ukoliko se „Majstor“ nađe na širem spisku selektora Saše Đorđevića. Uostalom, momak iz okoline Požege, koji školuje petoro braće i sestara, uz nakanu da po okončanju karijere i sam završi fakultet, je za svako je poštovanje!

Ne računajući rekonvalescenta Otaševića, koji je bio na klupi, ali ne i na parketu, kao i mladi Vuksanović, iskusni Mladen Jeremić se jedini nije „javio kući“. U igri je bio 24,16 minuta bez ijednog poena uz index 1. Dešava se... Malešević je zbog povrede skočnog zgloba i dalje van ekipe, sve se radi da bude spreman za 25. maj i utakmicu sa Megom u Valjevu.

Novosađani su igrali kako se i očekivalo – čvrsto, oštro, na granici faula, incidenta čak. Slabo su izvodili slobodna bacanja 15/22, promašili su brojne šuteve (procenat 31 odsto), čak i „zicere“. Njihov prvi „plej“ Jovan Novak od početka je dobro čuvan, pa nije uspeo da raspuca, a ni da razigra ekipu. Nesuđeno valjevsko pojačanje Ljubomir Čampara posve solidan.

Protić u napadu

Protić u napadu (Foto: Đorđe Đoković)

U Hali sportova večeras nije bilo ni 300 gledalaca, što je nova najslabija poseta u sezoni, a oficijelni statističari brojku gledala uporno ne spuštaju ispod 800. Ne shvataju da tako dovode u pitanje kredibilitet svoga rada s obzirom na to da se povremeno učini kako „filuju“ podatke za pojedine domaće igrače, svoje prijatelje ili miljenike.

Ha sportova u Valjevu. Gledalaca: ni 300. Sudije: Nešković (Kraljevo), Juras i Vesković (Beograd). Delegat: Vukšić (Beograd).

Metalac: Protić 11, Janković 2, Kutlešić 11, Otašević, Majstoerović 20 (index 34), Jevtović 10, Jošilo 7, Ljubičić 15, Rakićević 4, Todorović 3, Vuksanović, Jeremić.

Vojvodina: Jovišić 7, Novak 10, Vrbaški, Čampara 10, Popović 4, Matić, Šešlija 3, Bursać 5, Branković, Radonjić 7, Jeremić 11, Grubor.

Metalac u 9. kolu, 23. maja, igra sa Crvenom zvezdom u „Pioniru“. Dva dana docnije dočekuje Megu, a već 27. maja i Partizan u Hali sportova. Ključna je, dakako, utakmica sa Megom s obzirom na vredan „brejk“ iz Sremske Mitrovice.

Zakucavanje Majstorovića

Zakucavanje Majstorovića (Foto: Đorđe Đoković)

 

 

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 3 sati 42 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 20 sati 47 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara