Metalac - Crvena Zvezda (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Crvena Zvezda (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
23.05.2015, 10:34

Večeras sa Crvenom zvezdom u Beogradu

č: | fb:

KK Metalac večeras od 20.00 sati u beogradskom „Pioniru“ igra sa Crvenom zvezdom utakmicu 9. kola Superlige Srbije. Crveno-beli jedini imaju skor 8/8, osvojili su i ABA ligu, pa ne kriju ambicije da posle 17 godina „posta“ budu i državni prvaci.

O kvalitetima Bobija Marjanovića, američkog tandema bekova Williams – Jenkins, reprezentativaca Kalinića i Jovića, kapitena Mitrovića, te „terijera“ Latića i Blažiča ne treba posebno govoriti. Pitanje je koliko večeras mogu valjevski košarkaši, koji su sa Zvezdom dva puta na svom terenu igrali posve korektno uprkos porazima, ali i prolazili kao „bos po trnju“ na gostovanjima u glavnom gradu.

Stručnom štabu Metalca ostavljamo izbor šta je pametnije – što sakuplje večeras prodati kožu po cenu eventualnog iznenađenja ili odigrati korektno, a prištedeti se za ponedeljak, kada se u Valjevu sa Megom igra verovatno odlučujuća utakmica za plasman u ABA ligu i „napad“ na treće mesto, koje klub oslobađa plaćanja vajld kard od 150.000 evra.

Valjevci su napravili važan „brejk“ u Sremskoj Mitrovici i bez obzira na to što su od Konstatntina u Nišu izgubili dobijenu utakmicu sada imaju skor 5/3, a Mega je sa učinkom 4/4. Uz sve to, treba imati na umu da Olimpija neće igrati ABA ligu jer je „poginula“ u nacionalnom prvenstvu, a Krku, koja takođe ne učetvuje u plej-ofu, spaslo je to što je u ligaškom delu ipak bila prva!

Otašević je među 12 bio i na utakmici sa Vojvodinom ali nije ulazio u igru, pretpostavljamo da će Malešević na teren tek protiv Mege. Majstorović je sa indexom 34 bio MVP igrač 8. kola, a kapiten Kutlešić i mladi centar Čampara, koji kao pozajmljen igrač nastupa za Vojvodinu, na spisku su Vanje Guše za studentsku selekciju Srbije.

Kako smo i pretpostavljali, iz tabora Metalca stižu naznake kako stručni štab nije previše oduševljen medijskom pompom o mogućem dolasku ex reprezetativca Darka Miličića. Nije to prvi put da se tenzija tzv. medijskim bombama diže „u sred zime kad mu vreme nije“. Ovoga puta čitava bespotrebna galama mogla bi da ima i loš ishod. O tom potom, kada, i ako, do toga dođe.

Prvi čovek Metalca dr Boško Đukanović gostovao je u četvrtka na SOS kanalu i iznosio često kontradiktorne stavove. Od toga šta će sve da uradi, do toga da se o svemu pita trener Metalca! Ne pokazuje se, međutim, prvi put kako KK Metalac nema atribute ozbiljno organizovanog kluba, te da je na tom planu daleko suvisjlija pojava bio, recimo, u periodu između 1970-tih i 1980-tih godina, kada je igrana Prva savezna liga SFRJ.

Večerašnju utakmicu u „Pionoriu“ za koju bi se moglo reći da je u Zvezdi posve izbiljno shvataju, što po izjavama u medijima, što po cenama ulaznica, sudiće Glišić i Ninković (Beograd), Setfanović (Kraljevo).

U ponedeljak (18.00), u Hali sportova gostuje Mega uz TV prenos na Drugom kanalu RTS-a. Slično je i dva dana docnije, 27. maja, kada stiže Partizan. Potom se, na svaka dva dana, do 4. juna igraju preostale utakmice u Superligi Srbije. Konačno, Metalcu iza toga sleduju bar još dve polufinalne utakmice plej-ofa za titulu državnog prvka ako bude treći ili četvrti!

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 20 sati 4 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara