Metalac - Crvena Zvezda (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Crvena Zvezda (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
23.05.2015, 21:36

Zvezda rutinski do bodova

č: | fb:

Crvena zvezda je večeras lako savladala metalac u „Pioniru“ sa 87:69 (29:20, 14:12, 21:16, 23:21) u 9. kolu Superlige Srbije. Valjevci su se držali do rezultata 16:17 u 6. minutu, a onda su crveno-beli posle tri minuta poveli sa 23:16, pa se do kraja utakmice postavljalo pitanje razlike kojom će Zvezda zabeležiti devetu pobedu u državnom prvenstvu.

Dobro za Metalac je to što je Mega, kao domaćin, poražena od Partizana sa 95:96, posle produžetka od pet minuta, pa Valjevci pred ponedeljak i utakmicu sezone imaju pobedu više od Mege. Ekipa trenera Dejana Milojevića će svoj optimizam i priliku da se revašira za poraz u prvom delui, temeljiti na činjenici da je sa „večitim rivalima“ igrala ravnopravno.

Dobro je i to što ozleda kolena kapitena Kutlešiđa, do koje je došlo u ranoj fazi igre, već u prvoj četvrtini, izgleda nije ozbiljnije prirode jer se bek Metalca docnije vratio na teren. Ukoliko je i Malešević sanirao ozledu skočnog zgloba sa utakmice u Nišu, valjevski košarkaši će Megu, u nastojanjima da potvrde „brejk“ iz Sremske Mitrovice, dočekati u kompletnom sastavu.

Crvena zvezda je bila prejak takmac večeras. Najpre je dominirao Dangubić, potom se isticao kapiten Mitrović, u trećoj četvrtii pod koševima je „harao“ Zirbes, kad je trebalo nisu mašili Kalinić, čak Lazić i Blažič, pa je u finišu susreta zaigrao i mladi „plej“ Rebić. Centar Bobi Marjanović je večeras bio dobro čuvan pošto su ga igrači Metalca pravovremeno udvajali.

Valjevci su povremeno pokušavali i „zonskom odbranom“, koja je u prvom poluvremenu po pravilu kažnjavana „trojakama“. Najveća prednost Crvene zvezde večeras je bila 27 poena – 87:60 u 38. minutu. Ipak, do kraja se ta prednost istopila na podnošljivih minus 19.

Dvorana „Pionir“ u Beogradu. Gledalaca: oko 2.000. Sudije: Glišić, Ninković (Beograd), Stefanović (Kraljevo). Delegat: Subotić (Beograd).

Crvena zvezda: Williams 5, Rebić 5, Dangubić 14, Mitrović 8, Lazić 8, Blažič 8, Marjanović 7, Tejić, Jenkins 4, Jović 7, Zirbes 16.

Metalac: Protić 13, Janković 4, Kutlešić 4, Otašević, Majstorović 15, Jevtović 5, Jošilo 2, Ljubičić, Rakićević 4, Todorović 11, Vuksanović, Jeremić 9.

U ponedeljak, od 18.00 sati, uz TV prenos na RTS 2, Metalac u 10. kolu Superlige Srbije dočekuje Megu, koja kao domaćin igra u Sremskoj Mitrovici. Već u sredu, 27. maja, takođe od 18.00 sati ut TV prenos na RTS 2, Valjevci igraju sa Partizanom.

 

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 18 sati 29 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara