Boško Đukanović sa igračima Metalca slavu pobedu (foto: Đorđe Đoković)
Boško Đukanović sa igračima Metalca slavu pobedu (foto: Đorđe Đoković)
25.05.2015, 20:09

Metalac ubedljiv protiv Mege

č: | fb:

Večerašnjom pobedom protiv Mege od 89:70 (23:23, 22:16, 19:14, 25:17), ostvarenom pred svojim navijačima, Metalac je obezbedio novu sezonu u ABA ligi, a verovatno i treće mesto u Superligi Srbije ne bude li iznenađenja poput onoga protiv Konstantina u Nišu, gde je izgubljena dobijena utakmica, što, kako večeras reče trener valjevskih košarkaša Vladimir Đokić, „nije bila katastrofa već loš dan“!

Mladen Jeremić u prodoru

Mladen Jeremić u prodoru (Foto: Đorđe Đoković)

Mega je, po svemu sudeći, platila velike napore u utakmicama sa „večitim rivalima“, koje je izgubila, od Partizana u produžetku od pet minuta, pa, kako reče njihov trener Dejan Milojević, „ekipa nije uspela da se odmori  i oporavi“. Dokaz za to je i, srećom, lakša ozleda ligamenata skočnog zgloba mladog centra Nikole Jokića, koji je hramajući napustio teren već u prvom minutu. Docnije se vratio i igrao, ali mu je trebalo dosta vremena da bude „na 50 odsto“ svojih mogućnosti. Uz to, Musli ima problema sa sinusima, pa ga ni večeras nije bilo u startnih 12, dok Kešelj nije ni senka nekadašnjeg reprezentativca sa zavidnom internacionalnom karijerom.

Sve to, uz borben početak domaćih košarkaša i pritisak na loptu odmah posle uvođenja ispod koša Mege, doneli su Metalcu 13:3 u 3. minutu. Gosti su se stabilizovali zahvaljujući istim greškama istog „pleja“ (Ljubičića), pa se na odmor otišlo sa 23:23. U drugom periodu, Mega je večeras jedini put povela (35:34, košem Miljenovića u 18. minutu), potom promašila dva napada...

Zakucavanje Jeremića

Zakucavanje Jeremića (Foto: Đorđe Đoković)

U drugom poluvremenu na terenu je postojao samo Metalac – u odbrani borben, u napadu rastrčan, precizan u šutu, dobar u skoku. Svaki igrač imao je periode sjajne igre – Majstorović, Jevtović, Kutlešić, Jeremić, Todorović... Klupa je vukla pravovremene poteze, pa je razlika rasla – 52:42 u 24. minutu, 56:42 u 26-tom, 69:55 u 32-gom, 72:57 u 33-ćem, 74:57 u 34-tom, 85:66 u 40-tom...

Milojević nije imao drugog izbora do da na parket pošalje sve igrače, posebno u situaciji kada je sjajni individualac Webster napravio pet penala u 33. minutu igre. No, ne samo da nije bilo spasa, za Megu više nije bilo ni oporavka!

„Presudio je dobar početak, bili smo rastrčani, dobro smo skakali, sprečili smo njihovu ’pik’ igru Miljenović – Jokić“, rekao je novinarima posle utakmice krilni igrač Nemanja Todorović, koji je na pres konfertenciju došao sa ledom na listu leve noge zbog hronične povrede mišića.

„Pobedio je kvalitetniji tim, bili smo ispražnjeni posle utakmica sa Zvezdom i Partizanom, nismo uspeli da se oporavimo. Ostaju nam četiri utakmice sa ekipama iz KLS od kojih smo bolji. Ne smemo da kiksnemo ako želimo četvrto mesto i ABA ligu“, rekao je trener gostiju Milojević.

Suđenje je, bespotrebno, bilo „na mahove“. Najmlađi od trojice V. Jevtović često se „otimao“ i svirao neke stvari, koje je samo on video. Povremeno ga je „podržavao“ Vojinović, dok je Ika Belošević „duvao sa pola gasa“!

Utakmici su prisustvovali selektor „orlova“ Saša Đorđević i njegov prvi saradnik Jovica Antonić.

Boško Đukanović i Aleksandar Đorđević

Boško Đukanović i Aleksandar Đorđević (Foto: Đorđe Đoković)

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca: oko 500. Sudije: Belošević, V. Jevtović (Beograd), Vojinović (Novi Sad). Delegat: Krneta (Beaograd).

Metalac: Malešević 3, Protić 8, Janković 6, Kutlešić 15, Otašević, Majstorović 13, Jevtović 14, Jošilo 6, Ljubičić 3, Rakićević, Todorović 8, Jeremić 13.

Mega: Kešelj, Krstić 6, Jaramaz 2, Veljković 3, Miljenović 5, Bojić, Jokić 14, Šulović 9, Webster 16, Simović 6, Zagorac 9, Simeunović.

Metalac u sredu, od 18 sati, opet pred TV kamerama RTS 2, dočekuje Partizan. Valjevci sada imaju skor 6/4, a Mega 4/6. Uz to, Metalac je dobio obe utakmice sa večerašnjim protivnikom, što je bitno ukoliko bi te dve ekipe na kraju ligaškog dela Superlige Srbije imale isti broj bodova.

Šut Jankovića

Šut Jankovića (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 28 minuta

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 1 dan

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara