Metalac - Partizan (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Partizan (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
27.05.2015, 21:02

Partizan moćan, Metalac „prazan“

č: | fb:

U večerašnjoj utakmici 11. kola Superlige Srbije u košarci Partizan je u Valjevu bez poteškoća pobedio Metalac sa 80:62 (24:10, 22:13, 17:23, 16:17). Što bi rekao trener valjevskih košarkaša Vladimir Đokić na pres konferenciji „sve je bilo jasno posle pet minuta“ – Partizan je bio moćan, Metalac emotivno i fizički ispražnjen posle tri bitne utakmice u kojima je ispravljao kiks iz Niša!

Gotovo da ne pamtimo da je trener crno-belih Duško Vujošević startnu postavu Tepić, Milosavljević, Murić, Mačvan, Milutinov u igri držao do rezultata 18:6 u 8. minutu, kada je Tepića zamenio Dallo, dok je umesto Mačvana ušao Pavlović. Partizanov „kouć“ tajamut je uzeo tek pri rezultatu 41:22 u 19. minutu igre.

Pavlović i Otašević u borbi za loptu

Pavlović i Otašević u borbi za loptu (Foto: Đorđe Đoković)

Prepoznatljiv po odbrani na granici faula, Partizan je lako branio koš, što mu je stvaralo sigurnost u napadu, pa su igrači Metalca teško poentirali i u situacijama kada su, posle uhvaćenih lopti u reketu protivnika, imali i „drugi napad“.

Statistika posle prvih 20 minuta, uz rezultat 46:23 za crno-bele, sve govori. Skokovi 21-17, šut za tri poena 45-8, slobodna bacanja 88-55 odsto, ukupan index uspešnosti 51-19. Naravno za Partizan. Uz sve već rečeno, utisak je da su Valjevci izgoreli u želji da „skinu skalp“ crno-belima.  Pohvale ponajpre zaslužuju Janković za borbenost, Kutlešić i Jeremić za pojedinačne poteze, Ljubičić za nastojanja da se podredi kolektivu...

Prilika je, međutim, da se podseti i na opasku nekada sjanog vaterpolo golmana Aleksandra Šoštara, sada predsednika Sportskog svaze Srbije, izrečenu na tribini u Valjevskoj gimnaziji, o stanju u srpskom vaterpolu, primenjivu i na valjevske košarkaške prilike, kako je „jedno imati ekipu, a nešto posve drugo biti klub“! Zanimljivo je i to kako je otac jednog od valjevskih košarkaša prokomentarisao igru Metalca večeras: „Niko nas 'vako nije batalio!“

Šut Pavlovića

Šut Pavlovića (Foto: Đorđe Đoković)

Tek u drugom poluvremenu, posebno u trećoj četvrtini, Valjevci su donekle ličili na sebe u ovoj sezoni ali je to bilo dovoljno tek za poraz ispod minusa od 20 poena. U finišu susreta, što se takođe gotovo ne pamti, za crno-bele su na parketu bili Marinković, Milutinović, Andrić, Glišić i Đumić. Najveća prednost Partizana u nekoliko navrata bila je i 20 poena, Metalac je uspevao da je skine na minus 16.

Vujošević je pohvalio svoje momke za sjajan pristup igri uz komplimente Metalcu za sve što je uradio u ABA ligi i Superligi Srbije uz poruku da niko u Valjevo ne ide na izlet. "Ko ovde hoće da pobedi, mora dobro da zapne", dodao je prvi stručnjak crno-belih. O predanosti poslu govori i to što je mladi plej Boris Dallo, inače iz Francuske, na tečnom srpskom u nekoliko rečenica korektno ocenio igru oba rivala!

Kutlešić, Đukanović i Pavlović

Kutlešić, Đukanović i Pavlović (Foto: Đorđe Đoković)

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca: ispod 1.000. Sudije: Jovčić, Nikolić (Beograd), Nešković (Kraljevo). Delegat: Savić (Kraljevo).

Metalac: Malešević, Protić 2, Janković 6, Kutlšić 9, Otašević 3, Majstorović 7, Jevtović 5, Jošilo 3, Ljubičić 10, Rakićević 4, Todorović 4, Jeremić 9.

Partizan: Pavlović 4, Tepić 6, Murić 12, Marinković 2, Dallo 3, Milutinov 11, Milosavljević 10, Mačvan 9, Đumić, Andrić 14, Milutinović 7, Glišić 2.

Metalac je i dalje treći na tabeli, sada sa skorom 6/5, a u 12. kolu, u nedelju, igra sa Tamišom u Pančevu.

 

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 19 sati 51 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara