Fudbal, ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal, ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
30.05.2015, 18:51

„Drnda“ presudio Smederevcima

č: | fb:

Sedmu pobedu zaredom u ovom delu Srpske lige Zapad valjevski fudbaleri zabeležili su u Smederevu, gde je istoimeni domaći sastav savladan sa 3:1 (1:0). Oba gola za Budućnost-Krušik postigao je Stefan Ilić Drnda. Najpre je u 37. minutu dobro iskoristio pas raševića, koji mu je prosledio dubinsku loptu od beka Đorđevića, i iskosa sa leve strane pogodio mrežu Smederevaca.

U 49. minutu, Ilića je proigrao Rašević, pa je napadač Valjevaca ukrao loptu jakovljeviću i golmanu Đorđeviću i iskosa sa desne strane, gotovo iz mrtvog ugla, povisio rezultat na 2:0. Spornu situaciju u 66. minutu, posle igranja rukom Gentića (tako je bar suđeno), iskorisitio je Miljković i sa 20-tak metara, iz slobodnpog udarca preko „živog zida“, pogodio gornji levi ugao Ivanovićevog gola.

Desetak minuta pre kraja, Budućnost-Krušik je imala izglednu priliku koja je ostala neiskorišćena, ali je „Drnda“ Ilić u nadoknadi vremena probio po desnoj strani i poslao oštru loptu u „peterac“ domaćih. Neko od Smederevaca je tu loptu smestio u sopstveni gol!

Inače, u jesenjem delu prvenstva, Smederevci, kojima je ovo drugi poraz na svom terenu, pobedili su u Valjevu sa 4:3, a u toj ekipi sada nema prvih strelaca Momića i Rokse.

Budućnost-Krušik: Ivanović – Đorđević, Gentić, Stevanović, Đermanović – Jevtić, Milinković (Stjelja), Čočović (A. Ilić), Rašević – Kosić (Milošević), St. Ilić.

Na Ubu, Jedinstvo je igralo 2:2 sa Pobedom iz Beloševca, kod Kragujevca. Gosti su u 13. minutu povela 2:0. Golovima Rašića i Jovanovića, Ubljani su izjednačili, a onda su, kao na traci, usledili promašaji (ne zna im se broja u ovom prvenstvu)! Jedinstvo je igralo nekompletno zbog većeg broja „parnih kartona“ i odluke trenera Srđana Jovanovića da ih „očisti“ protiv ekipe koja je već ispala iz Srpske lige Zapad.

Železničar sutra (17.00) dočekuje Zvižd iz Kučeva. Valjevci i Lajkovčani bore se za drugo mesto, Ubljani su četvrti. U pretposlednjem, 29. kolu, Jedinstvo dočekuje Loznicu, a Budućnost-Krušik tim Šumadije iz Aranđelovca, Železničar gostuje Rudaru u Kostolcu.

Remi „zonaša“ na Petom puku

U komšijskom derbiju „zonaša“ igranom na Petom puku, Radnički i Zadrugar su podelili bodove 1:1 (1:0). Poveli su domaći golom St. Đukića u 43, izjednačio je Mitrović iz penala u 76. minutu igre. U Mionici, Ribnica je u borbi za postanak pobedila Radnički iz Klubaca, kod Loznice sa 3:1. Strelci su bili Miljkovič, Radovanović i Rajković. U Osečini se sutra (17.00) igra komšijski derbi OFK Osečina-Brezovica.

U 29. kolu Zonske lige Drina, Ribnica igra sa Sevojnom, Zadrugar sa Zlatarom iz Nove Varoši, a Brezovica sa Jedinstvom iz Vladimiraca. OFK Osečina gostuje Zlatiboru u Čajetini, dok je Radnički slobodan zbog istupanja iz takmičenja šabačkog Borca.

 

 

 

 

Aktuelno