Metalac - Tamiš (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Tamiš (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
31.05.2015, 10:43

Možda i utakmica odluke

č: | fb:

Prvu od dve utakmice Superlige Srbije, koje treba dobiti, valjevski košarkaši večeras (18.30) igraju sa Tamišom u Pančevu. Ta pobeda, uz onu na revašu sa niškim Konstantinom u utorak, 2. juna, pred svojim navijačima, Metalcu i definitivno donosi treće mesto, učešće u ABA ligi i plej-ofu državnog prvenstva.

Svesni te činjenice, uz opomenu iz Niša, u Metalcu su odlučili da ekipa put Pančeva ode ranije na tzv. popodnevni odmor. Tamiš jeste slabija ekipa ali sastav koji se neće odreći eventualne prilike da načini iznenađenje. Njihov trener Bojan Jovičić je posle prvog meča dva tima rekao kako je plasman u Superligu Srbije, u borbi kroz KLS neizvesnoj do kraja, veliki uspeh potpuno novog sastava Tamiša u kojeg nema ni kapitena Peraka.

„Ulazimo rasterećeni, u Valjevu smo odigrali dobru utakmicu, a našim navijačima dugujemo tvrd orah i večeras bez obzira na umor od igranja svaki drug dan. Ukoliko podignemo procenat šuta sve je moguće jer će utakmicu dobiti ona ekipa koja boljke odigra odbrani i bude šuterski raspoloženija“, rekao je Nikola Simić, bek Tamiša, za sajt www.kls.rs.

Pančevce kao kapiten predvodi Dragan Kruščić, koji je po dolasku iz OKK Beograda u Metalcu proveo tri sezone. Tu si i Hukić, Drobnjak, Kesar, Manojlović, Milošević, Ivanović...

U Metalcu je ponovo neizvestan nastup Nikole Maleševića, koji je povredu skočnog zgloba zaradio na utakmici sa Konstantinom u Nišu. Valjevci poručuju kako neće dozvoliti da o njihovoj sudbini u ovoj sezoni odlučuju drugi, te da će večeras u Pančevu učiniti sve da spreče iznenađenje i zabeleđe sedmu pobedu u Superligi Srbije.

Utakmica se može pratiti na internetu, na sajtu www.kls.rs, a ostaje da se vidi da li će biti TV prenosa na VTV s obzirom na to da je Liga potpisala ugovor o prodaji TV prava, pa je Metalac već opomenut kao klub koji ne poštuje taj dogovor jer je njegove utakmice VTV do sada prenosio.

 

Aktuelno