Košarka (foto: Đorđe Đoković)
Košarka (foto: Đorđe Đoković)
02.06.2015, 11:13

Prilika za revanš Nišlijama

č: | fb:

Košarkaši Metalca imaju večeras od 19.30 sati, u Hali sportova, priliku da se Konstantinu revanširaju za bolan poraz iz Niša i stave tačku na ligaški deo takmičenja u Superligi Srbije bez obizira na to što, 4. juna, u poslednjem kolu gostuju FMP u Železniku. Nišlije su, uz „večite rivale“ i Zadar, jedina ekipa, koja je u ovoj sezoni do sada (bar) dva puta pobedila Metalac, pa oprez nije na odmet!

Temelje ozbiljnog rada u niškoj košarci udario je Đorđevićev pomoćnik Antonić, ekipu je potom selektirao i Boško Đokić, a njihovim putem nastavio je Marko Cvetković, dojučerašnji kapiten Konstantina. Nišlije predvode Tasić, mlađi Stojačić, Gudžić, Obrenović, Ostojić, Vitković i Despotović, čija je „trojka“ nišku utakmicu dva večerašnja protivnika odvela u produžetak od pet minuta.

Poseban kvalitet Nišlija je upornost i čvrsta igra u odbrani - sa dosta kontakta, na granici faula. Podsećamo i na to da se njihov trener Cvetković na uobičajenoj pres konferenciji posle jedne utakmice protivnicima izvinio „zbog grubosti“ uz objašnjenje „mi tako igramo“!

Valjevci bi morali da od početka susreta kontrolišu ritam igre i kretanje rezultata, da ne dozvole „prazne hodove“, što njihovi trener svakako dobro znaju. Bitno je i to da se Malešević oporavio.

TV prenosa na VTV verovatno neće biti, kao što ga nije bilo ni iz Pančeva, posle kratkovide odluke komesara lige da zbog ugovora o TV pravima sa Arenom i RTS ne dozvoli prenose utakmica drugim medijskim kućama. Tako je, čini nam se, i fudbal u ovoj zemlji svojevremeno počeo da klizi nizbrdicom sa koje će teško biti povratka.

Večerašnju utakmicu Metalac - Konstantin moguće je pratiti na sajtu www.kls.rs, a sudiće je Vojinović, Sedlar (NS) i Nikolić (BG). Delegat je Miljuš iz Pančeva, tzv. urednik košarkaške rubrike Sportskog žurnala, što je ovovremeni izum srpskog sportskog novinarstva.

Aktuelno