Zakucavanje Majstorovića (foto: Đorđe Đoković)
Zakucavanje Majstorovića (foto: Đorđe Đoković)
02.06.2015, 22:35

Metalac overio vizu za plej-of

č: | fb:

Večerašnjom pobedom od 80:68 (14:18, 19:14, 29:20, 18:16) protiv Konstantina valjevski košarkaši su i zvanično treći u Superligi Srbije, što im je, uz ABA ligu u novoj sezoni, donelo i učešće u plej.ofu državnog prvenstva.

Kako se i pretpostavljalo, bez obzira na krajnji rezultat, Nišlije su ostavile utisak najbolje ekipe iz KLS koja je gostovala u Valjevu uz ogradu da je FMP tada igrao bez kapiotena Filipa Čovića, koji im mnogo znači. Ne treba zaboraviti ni to da igrači Konstatntina, ako je verovati medijskim napisima, plate primaju s mene pa na uštap!

Jevtović u napadu

Jevtović u napadu (Foto: Đorđe Đoković)

Metalac je tek u trećem periodu rezultatski „prelomio“ meč, a bitnu ulogu u tome, pa i docnije, imao je iskusni „plej“ Nikola Otašević, koji je, boren kao „terijer“, davao ton igri i terao saigrače da pruže ono što mogu. A igrao je 8,32 minuta iz index 1 (po zvaničnoj statistici), koju mnogi treneri zbog toga i ne cene posebno.

Valjevci su loše počeli, prvi koš postigli su tek u 4. minutu za 2:2 (!), pa su prvi period završili sa minus četiri poena, a na „veliki odmor“ otišli su sa 33:32. Bio je to ritam, koji je više odgovarao čvrstim i borbenim Nišlijama, uz obostrano veliki broj elementarnih grešaka.

Trener Vladimir Đokić je stalnim izmenama uporno tražio „potorku“ kadru da preokrene rezultat, a posebno ga je nervirala mlaka igra u odbrani bez pravljenja faulova, što je igračima Konstantina omogućavalo lake poene. Ipak, dvocifrena prednost od 10 poena stigla je tek na kraju trećeg perioda, a u završnom delu meča dilema je bila hoće li Metalac uspeti da dosegne plus 20 ili će Nišlije uspeti da vođstvo Valjevaca spuste i ispod 10 poena prednosti.

Najveću prednost za domaće semafor je pokazivao u 32. minutu (65:52) i na 1,52 pre kraja 80:65. Utakmicu je posmatralo oko 300 gledalaca, a suđenje Vojinovića, Nikolića i Sedlara povremeno je dovodilo do protesta gledalaca. U košgeterskom smislu utakmicu su izneli Kutlešić, Jevtović i Jeremić, dok su se kod gostiju svideli Tasić i Stojačić.

Gojković, Đokić i Teopfilović

Gojković, Đokić i Teopfilović (Foto: Đorđe Đoković)

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca: oko 300. Sudije: Vojinović, Sedlar (Novi Sad), Nikolić (Beograd). Delegat: Miljuš (Pančevo).

Metalac: Malešević 10, Protić 2, Janković, Kutlešić 18, Otašević, Majstorović 7, Jevtović 15, Jošilo 4, Ljubičić 11, Rakićević, Todorović, Jeremić 13.

Konstantin: Veličković 3, Despotović 7, Đorđević 6, Barać 10, Vitković 6, Stojačić 11, Ostojić 3, Tasić 16, Savić, Mladenović, yvučićević, Gudžić 6.

Metalac sada ima skor 8/5, zauzima treće mesto na tabeli. U četvrtak gostuje u Železniku, a već od nedelje. Najverovatnije protiv Partizana, kreće polufinalna serija plej-ofa na dve dobijene utakmice. Drgi par verovatno je Crvena zvezda-Mega.

Valjevski košarkaši će, kako i dolikuje, večeras proslaviti ovosezonske uspehe, a onda se nastavljau treninzi i ubitačni ritam igrana na svaka 2-3 dana...

 

Slavlje košarkaša Metalca

Slavlje košarkaša Metalca (Foto: Đorđe Đoković)

 

 

Aktuelno