Košarka (foto: Đorđe Đoković)
Košarka (foto: Đorđe Đoković)
04.06.2015, 18:24

Prazni hodovi „ubili“ Metalac

č: | fb:

Metalac ni večeras nije uspeo da pobedi u Železniku, a mogao je – FMP je uknjižio bodove sa 78:75 (27:17, 11:19, 23:13, 17:26). Valjevci su imali prazne hodove u igri, što im je odnelo šansu da konačno u gostima pobede „razvojni tim Zvezde“.

Najpre se to desilo u prvom poluvremenu. Posle lošeg početka i vođstva domaćih od 25:12 u 9. minutu igre, odnosno 34:21 u 16. minutu, Metalac je do poluvremena stigao na 36:38, a u nastavku utakmice i poveo sa 55:47 u 27. minutu igre. Učinila je to, u osnovi, postava u kojoj su bili Otašević, Kutlešić, Jošilo, Janković... Momci koji su baš „peglali“ odbranu.

Dolazi, međutim, do preokreta, pa Valjevci deo utakmice gube sa 0:14, a treći period igre sa 13:23, i opet se čini da od eventualnog uspeha ne može biti ništa. Kao i na početku, dozvolili su Valjevci da im domaći lako presecaju akcije, lopti bačenih „u ćeten“ bilo je sijaset.

Ponovni ulazak borbenog Otaševića (32) pokreće Kutlešića, Jeremića, Jošila i Jankovića i prednost FMP-a se topi. Trka sa vremenom ipak nije dobijena iako je na nešto više od dve sekunde do kraja, pri rezultatu 78:75, Metalac posle tajm-auta imao loptu – Jeremić je iz auta uveo Todoroviću, ovaj se poklizao pri šutu za „tri“, te su bodovi ostali u Železniku.

Opet „statistika mila dika“ – plej Ljubičić je na terenu bio 29,24 minuta. Ubacio je 19 poena za index korisnosti 30, a Metalac je poražen! Poređenja radi, Otašević je imao index 11, Janković 13, Jošilo i Todorović po 12... Jevtović jedini nije ulazio u igru.

Hala FMP-a u Železnikui. Gledalaca: 250. Sudije: Glišić, Juras i Arsenijević (Beograd). Delegat: Subotić (Beograd).

FMP: Ćović 11, Davidovac 13, Mićović, Apić, Dobrić 10, Peković, Gudurić 24, Radovanović 6, Ostojić, Šturanović 5, Đoković 9.

Metalac: Malešević 4, Protić, Janković 8, Kutlešić 3, Otašević 7, Majstorović 10, Jevtović, Jošilo 7, Ljubičić 19, Rakićević, Todorović 14, Jeremić 3.

Valjevci su Superligu Srbije završili kao treći i izborili plasman u plej-of za državnog prvaka. Od ishoda večerašnjeg „večitog derbija“ zavisi njihov protivnik u tom delu šampionata Srbije. To je, verovatno, Partizan osim ukoliko večeras ne bude pobedio Zvezdu sa 17 razlike (crveno-beli su u prvoj utakmici dobili sa 92:76).

Plej-of počinje u subotu, kada je domaćin Crvena zvezda, odnosno u nedelju (domaćin Partizan). Druga polufinalna utakmica je u utorak, 9. juna. Četvrti učesnik plej-ofa je Mega, takođe član ABA lige i u narednoj sezoni. Polufinale se igra na dve, a finalna serija na tri dobijene utakmice.

 

 

 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 1 sati 6 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 1 komentar

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 6 sati 16 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar