Metalac - Partizan (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Partizan (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
07.06.2015, 10:50

Partizan – Metalac u plej-ofu

č: | fb:

Od 20.00 sati, u beogradskom „Pioniru“, počinje prva polufinalna utakmica košarkaškog plej-ofa Partizan – Metalac (TV prenos na RTS 2). Valjevci su dočekali da igraju, ne samo ABA ligu, već i polu-finale državnog prvenstva za titulu.

Ako smo dobro shvatili poruke iz tabora Metalca, ne preferiraju da bi večeras mogli da načine senzaciju, ali se spremaju da u drugoj utakmici, u utorak od 18.00 sati u Hali sportova (TV prenos na RTS 2) načine iznenađenje i izbore se za majstoricu, opet u Beogradu.

Crno-beli su dobili „večiti derbi“ u poslednjem kolu Superlige Srbije iako su protiv Crvene zvezde igrali bez kapitena Milosavljevića. Tih 10 razlike plusa sa crveno-belima koštalo ih je gubitka Eda Murića, zbog obnovljene povrede ramena posle „namerne lične“ Dženkinsa, a i Saša Pavlović se žalio „na batine“.

Partizan je, međutim, dovoljno jak da i bez njih večeras slavi, mada – lopta je okrugla... Jer, tu su Tepić, Mačvan, Milutinov, Andrić, Vanja Marinković, Milutinović, Đumić...

Metalac u dosadašnjim utakmicama uglavnom nije uspevao da odgovori na oštru igru crno-belih u odbrani, koji su igrom na granici faula sprečavali kretnje Valjevaca u napadu i začetak ozbiljnih akcija. S druge strane, Partizan je dominirao u skoku pod oba koša, što je takođe omogućavalo postizanje lakih poena. Rečju, crno-beli su sistem, koji godinama funkcioniše, pa klub i u ovoj sezoni brani (13.) titulu državnog prvaka!

Ključ eventualnog uspeha Metalca u polufinalnim utakmicama plej-ofa krije su upravo u tim elementima igre, odnosno i u pitanju da li će neko od valjevskih košarkaša imati veče za pamćenje...

Utakmicu u Beogradu sudiće Vojinović (NS), Nikolić (BG) i Stefanović (KV), a revanš u Valjevu – Nešković i Maričić (KV), te Juras (BG). Sudije za eventualnu majstoricu nisu delegirane.

U prilici smo da najavimo novinu u radu Metalca – za ponedeljak u 12.30, u novim klupskim prostorijama u Tešnjaru (Birčaninova 34), tek „iz druge“ prihvaćen je predlog pojedinih novinara za druženje i razgovor valjevskih košarkaša sa medijskim poslenicima.

 

 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 52 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 1 komentar

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 6 sati 2 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar