Metalac - Partizan  (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Partizan (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
07.06.2015, 21:17

Partizan opet ubedljiv

č: | fb:

I peti put u ovoj sezoni košarkaši Partizana pobedili su Metalac, večeras u prvoj utakmici polufinala ple-ofa za državnog prvaka – 86:66 (31:20, 15:8, 22:15, 18:23). Valjevci su kako mogu zaigrali tek u poslednjem periodu, kada su konačno „spustili ručnu“, ali je to bilo dovoljno tek za častan poraz.

Odavno se trener crno-belih nije ovako naodmarao na jednoj utakmici. Mogao je da računa na sve igrače osim na Eda Murića, zbog obnovljene povrede ramena, pa je razigravao Mihaila Andrića, a priliku su dobili i Bezbradica, Đumić, Glišić, Milutinović. Vanja Marinković i Dallo su igrači, koji gotovo uvek imaju određenu minutažu.

Strategija igre crno-belih bila je jasna – čvrstom odbranom naterati igrače Metalca u „napad na Divlji zapad“, a u napadu što više lopti gurnuti u reket Valjevaca, do dominantnih, visinom i igrački, Milutinova i Mačvana. To je bilo još lakše kada su centri valjevskog tima, Majstorović i Jevtović nakupili po tri-četiri lične greške. Otuda ne čudi što je najveća prednost Partizana večeras iznosila 29 poena.

Ni organizacija igre Đokićevih izabranika nije bila na visini, pa je pored tri „pleja“ na tu poziciju povremeno gurao Kutlešića ili Rakićevića. Poseban problem Metalca je to što je večeras, čini se, povredu levog skočnog zgloba, zarađenu protiv Konstantina u Nišu, obnovio Nikola Malešević, dugo jedini igrač koji je bio opasan po koša Partizana i raspoložen za ozbiljnu igru. A revanš sa crno-belima je već u utorak!

TV prenos utakmice na RTS 2 i Areni 1 kasnio je zbog TV prenosa međunarodne odbojkaške utakmice Italija – Srbija iz Bolonje, a te dve kuće, tobož poštujući ugovor sa KLS i KSS, nisu mogli da košarku premeste na svoj drugi kanal – Arena ih ima još četiri, a RTS je odbojku paralelnmo furao i na „Digitalu“!

Dvorana „Pionir“ u Beogradu. Gledalaca: na sajtu www.kls.rs stoji 2.000, a reporter Arene reče „malo ih je bilo“. Sudije: Vojinović (NS), Nikolić (BG), Stefanović (KV). Delegat: Krneta (BG).

Partizan: Pavlović 11, Tepić 5, Marinković 2, Dallo 2, Milutinov 16, Milosavljević 7, Mačvan 16, Đumić 2, Andrić 19, Milutinović 2, Glišeć 2, Bezbradica 2.

Metalac: Malešević 19, Protić 7, Janković 2, Kutlašić 6, Otašević, Majstorović 10, Jevtović 7, Jošilo 5, Ljubičić, Rakićević 4, Todorović, Jeremić 6.

Druga polufinalna utakmica plej-ofa igra se u utorak, 9. juna, od 18.00 sati, uz TV prenos na istim kanalima. Ulaznice za „obične smrtnike“ su 300 dinara, a Metalac ima toliko propusnica za „važne“ da im se teško zna broj.

 

 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 44 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 1 komentar

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 5 sati 54 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar