Metalac - Partizan (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Partizan (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
09.06.2015, 12:02

Metalac dočekuje Partizan

č: | fb:

Od 18.00 sati, u Hali sportova, Metalac dočekuje Partizan u drugoj utakmici polufinala košarkaškog plej-ofa za titulu državnog prvaka, koju brane crno-beli. Nedeljnu utakmicu u Beogradu, Partizan je lako dobio sa 86:66.

Iako bi to svi želeli teško je poverovati da bi Valjevci večeras mogli da iznenade Beograđane tim pre što je dosadašnjih pet utakmica, po dve u ABA i Superligi Srbije i jednu u polufinalnu plej-ofa, Partizan dosta lako dobijao. Najbliži iznenađenju košarkaši Metalca bili su u prvoj utakmici ABA lige, u „Pioniru“, kada su poluvreme završili sa 17 poena prednosti ali su arbitri u nastavku drastično promenili kriterijum i pomogli Partizanu da uknjiži bodove.

Nikola Otašević i Branko Vićentijević

Nikola Otašević i Branko Vićentijević (Foto: Đorđe Đoković)

„Jesu nas tada sudije ’uradile’ ali smo i sami bili krivi što nismo napravili još ubedljiviju razliku, a mogli smo“, rekao je Kolubarskim.rs iskusni plej Nikola Otašević. „Partizan je na toj utakmici bio oslabljen, slabo je startovao u ABA ligi, pa je to za njega bilo biti il ne biti!“, dodao je.

Otašević saigračima zamera što nisu kadri da na oštru igru, koja je godinama zaštitni znak crno-belih, odgovore istom merom. Sa Partizanom se, smatra, drugačije ne može. Njihova agresivnost u odbrani sprečava osnovne kretnje u napadu valjevskih košarkaša, koji u toj situaciji teško dolaze do pravih akcija i pozicija za postizanje koša.

Krilni centar Nikola Jevtović, koji je sa Đorđem Majstorovićem, ali i bez njega dok je odsustvovao zbog zapaljenja pluća, izneo teret borbe pod koševima sa višim i snažnijim protivničkim centrima, smatra da su dobri rezultati Metalca u ovoj sezoni ipak doneli opuštanje, što nije dobro. Hoće li večeras, pred TV kamerama RTS 2, biti bolje ostaje da se vidi.

Partizanu je svakako stalo da se što pre domogne finala, gde ga već čeka Crvena zvezda, koja je sinoć u drugoj utakmici savladala Megu u Sremskoj Mitrovici sa 90:89 i plasirala se u finale plej-ofa. Duško Vujošević je lišen usluga povređenog Murića, ali su se oporavili Milosavljević i Pavlović: Osnovna prednost crno-belih je centarski tandem Milutinov – Mačvan, kao i činjenica da svaki od igrača, koji uđe sa klupe, igra u istom ritmu kao i članovi startne „petorke“.

Ako valjevski košarkaši uspeju da se suprotstave oštroj igri crno-belih, iznenađenje je moguće. U suprotnom... Večerašnju utakmicu sude Nešković i Maričić (Kraljevo), te Juras (Beograd).

 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 4 sati 17 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 1 komentar

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 9 sati 27 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar