Zakucavanje Majstorovića (foto: Đorđe Đoković)
Zakucavanje Majstorovića (foto: Đorđe Đoković)
09.06.2015, 20:43

Tako blizu, a tako daleko

č: | fb:

Rečenica iz naslova na najbolji način oslikava večeras viđeno na drugoj utakmici košarkaškog plej-ofa Metalac - Partizan 69:73 (16:19, 16:15, 14:19, 23:20) za titulu državnog prvaka. „Bila je to utakmica na loptu – dve, imali smo veli želju da pobedimo, ali je Partizan ipak kvalitetniji tim“, ocenio je na pres konferenciji trener valjevskih košarkaša Vladimir Đokić.

Crno-beli su u 37. minutu vodili sa 67:58, pre toga imali su i 15 poena prednosti (67:52 u 36. minutu), pa se činilo da je, posle obostrano „praznog hoda“, meč prelomljen u korist Partizana. Domaći, međutim, sa nekoliko dobrih odbrana koriste greške gostiju i „kucanjem“ Majstorovića posle ukradene lopte smanjuju na 65:67 na 1.36 minuta do kraja. „Trojka“ Mačvana, verovatno i njegov najuspešniji potez večeras, donose 70:65 za Partizan, što je značilo pobedu i plasman Partizana u finale plej-ofa, gde ga čeka Crvena zvezda.

„Načinili smo nekoliko grešaka u finišu, koje su mogle skupo da nas koštaju! Dobro je da smo pobedili kako ne bismo morali da igramo još jednu utakmicu sa Metalcem, koju nikada nije lako dobiti, a Zvezda bi se za to vreme odmarala“, ocenio je posle utakmice Duško Vujošević, trener crno-belih.

Duško Vujošević

Duško Vujošević (Foto: Đorđe Đoković)

Podatak da je Vujošević  u drugoj deonici dobio „tehničku“ zbog prigovora, koju mu je dodelio Maričić, te da je bio na ivici i druge „tehničke“ u nastavku susreta, dovoljno jasno govori o tome kako su se stvari večeras odvijale pred nešto više od 300 (!) gledalaca i TV kamerrama RTS 2 u Hali sportova.

Metalac je najbolje igrao kada je kao plej u postavi bio borbeni Otašević. Tada se najmanje grešilo, nije bilo bespotrebne težnje za samoisticanjem pojedinaca, a Kutlešić, Malešević, Jošilo, Jeremić, Majstorović ili Jevtović zdušno su pomagali u borbi „prsa u prsa“ sa asovima crno-belih: Tepićem, Milosavljevićem, Pavloviće, Mačvanom, Milutinovim...

Pavlović je u drugom poluvremenu tako „zakucao“ Kutlešića, koji je bio u kontri, da se kapiten Metalca stropoštao na parket i dobro udario potiljkom! Bez obzira na nesporan igrački kvalitet, Pavlović ili ima „defekt“ u ponašanju, ili su navike iz NBA lige, gde je uspešno godinama igrao, toliko jake da ih se ne može potisnuti u drugi plan.

Jevtović, Milosavljević i Jeremić

Jevtović, Milosavljević i Jeremić (Foto: Đorđe Đoković)

Arbitri se nisu proslavili! Ne zbog toga što je Metalac poražen, nego zbog toga što je bilo perioda igre kada nisu znali kome bi da pomognu uz stalne razgovore sa igračima, čemu je posebno sklon bio Juras. Što bi se narodski reklo: šarala-varala, uzimala-dvala...!

Vujošević ih je svesno stalno pritiskao, u pokušajima da se odupru, ali i da ne preteraju u tome, sudije su oštetile i Partizan pojedinim odlukama. Takva arbitraža je i najgora jer je protiv košarke!

Ako se pogleda završna statistika videće se da je Partizan imao više skokova 44-35, bolje šutirao 47-37 odsto (posebno za tri poena 32-17 odsto). Tada je i ukupan index korisnosti ubedljivo na strani crno-belih 87-57! Ovo je bila šesta utakmica Metalca i Partzizana u sezoni, ostajemo pri tome da su crno-beli večeras bili najbliži porazu. Ali – tako blizu, a tako daleko!

Hala sportova u Valjevu. Gledala: 300. Sudije: Nešković, Maričić (Kraljevo), Juras (Beograd). Delegat: Savić (Kraljevo).

Metalac: Malešević 12, Protić, Janković, Kutlešić 9, Otašević, Majstorović 20, Jevtović 7, Jošilo 1, Ljubičić 4, Rakićević, Todorović 3, Jeremić 13.

Partizan: Pavlović 7, Tepić 12, Marinković, Dallo 3, Milutinov 9, Milosavljević 17, Mačvan 13, Đumić 4, Andrić 2, Milutinović 4, Glišić, Bezbradica 2.

Pozdrav košarkaša nakon utakmice

Pozdrav košarkaša nakon utakmice (Foto: Đorđe Đoković)

Za Metalac ovo je kraj izuzetno uspešne sezone. Trener Đokić  već sutra u Vršcu okuplja mladu selekciju Srbije (U-20) za EP u Italiji tokom jula. Nekoliko igrača, od Rakićevića i Vuksanovića, preko Kutlešića, Jankovića, te pozajmljenih Čampare, Babovića, Kočovića, do Majstorovića, koji je širem spisku A tima, imaće bogat reprezentativni program.

Đokić je večeras rekao novinarima kako će odmor za one koji nemaju obaveza trajati desetak dana. On bi voleo da ostane u Metalcu ali predstoji razgovor sa čelnicima kluba kako bi se definisali ciljevi. Razgovor sa Đokićem i ljdima koji vode klub očekuju i pojedini igrači. Potom bi se razgovaralo sa eventualnim pojačanjima, a od 5. avgusta ekipa bi ponovo bila na okupu.

 

 

Aktuelno

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 2 sati 49 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...