Košarka (foto: Đorđe Đoković)
Košarka (foto: Đorđe Đoković)
18.07.2015, 11:29

Na startu: Metalac – Partizan

č: | fb:

Novo prvenstvo ABA lige u košarci igraće se od 1. oktobra 2015. do 6. marta 2016. godine. Takmičiće se 14 ekipa – 12 već poznatih, 13. je Olimpija, koja nije uspela da overi „vizu“ kroz prvenstvo Slovenije, dok će 14. biti pozanata posle kvalifikacionog turnira, od 25. do 27. septembra, na kojem pravo učešća, ukoliko su zainteresovani, imaju Sutjeska (Nikšić), Kumanovo (Makedonija), Široki (Hrvatska) i Zagreb. Takmičenje u ABA ligi vodiće stara ekipa sa Radovanom Lorbekom i Josipom Bilićem na čelu.

Voljom žreba, Metalac na startu dočekuje Partizan, potom gostuje skopskom MZT. U prvom delu, Valjevci će u Hali sportova videti i Igokeu, Cibonu, Crvenu zvezdu, Zadar, Cedevitu i Megu. Metalac gostuje pobedniku kvalifikacionog turnira za popunu 14. mesta u ABA ligi, pa Krki, Budućnosti, slovenačkom prvaku Tajfunu i Olimpiji.

Za prvi komentar nismo se obraćali nikome iz Metalca – igrači su na odmoru, a trener Vlada Đokić se sa mladom reprezentacijom Srbije (U-20) plasirao u polufinale EP u Italiji. „Orlići“ su do sada zabeležili osam pobeda u osam utakmica – četiri u grupnoj fazi, tri u narednoj rundi takmičenja, a u četvrtfinalu (sinoć) i protiv Litvanije (82:69). Prema dosadašnjim izjavama igrača, među kojima su i Rakićević i Babović (Mtalac), Srbija želi zlatnu medalju!

Tek po Đokićevom povratku iz Italije znaće se sa kojim timom i kakvim ekipom će Metalac ući u novu sezonu u kojoj, kao ni Partizan, neće igrati u Evrokupu, iako je osvajanjem šestog mesta to pravo izborio na terenu (nema uslova u Hali sportova, ali ni budžet koji bi mogao da podrži to skupo takmičenje). Za sada se zna da su ugovori istekli Ljubičiću, Protiću, Otaševiću, Bakiću, Jeremiću i Jankoviću, što ne zanči da neko od njih neće ostati, kao što je izvesno da će u klubu stići i novi igrači na pojedinim pozicijama.

Tina na EP juniorki u Rusiji

Iz košarke i vest - Tina Arsenić je u juniorskoj reprezentaciji Srbije, koja danas počinje EP u Rusiji. Posle Zicera i Crvene zvezde, karijeru je nastavila u slovenačkom Grosbasketu iz okoline Ljubljane. Njena majka Vesna Jovanović, Užičanka, bila je takođe reprezentativka, a posle Studenta igrala je u Vojvodini, Bečeju, Hemofarmu, kao i u inostranstvu. Otac Milan bio je odbojkaš i odbojkaški sudija.

 

 

Aktuelno