Košarkaši Srbije (foto: www.fibaeurope.com/)
Košarkaši Srbije (foto: www.fibaeurope.com/)
19.07.2015, 23:08

Zlatni Đokićevi "orlići"

č: | fb:

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije (U-20) osvojila je večeras u Italiji zlatnu medalju na Evropskom prvestvu posle pobede nad Španijom 70:64. Bila je to deseta pobeda u 10 utakmica momaka koje je kao selektor predvodio Vladimir Đokić.

Srbija - Španija

Srbija - Španija (Foto: www.fibaeurope.com/)

MVP turnira je kapiten "orlića" Gudurić, a u najboljoj petorci našao se i Rebić. Uspeh je tim veći kada se zna da večeras nije igrao prvi centar Tejić, koji je slomio prst u polufinalu sa Turcima, pa ga je uspešno odmenio Apić.

Junak pobede u finalu bio je Jaramaz. Srbija je u poslednjoj deonici imala 13 poena prednosti da bi Španci u finišu smanjili na tri razlike (67:64). Ipak, važak koš postigao je Gudurić, a Dividovac dodao i poen (1-2) sa linije slobodnih bacanja.

U ekipi su bili i Rakićević, večeras starter, i Babović iz Metalca, odnosno centar Šalić, koji bi mogao doći u Valjevo. U stručnom štabu reprezentacije bio je i Lazar Gojković. Na tribinama je viđen Milovan "Beli" Teofilović, Đokićev saradnik iz Metalca, dobri duh valjevske košarke.

Navijači Srbije

Navijači Srbije (Foto: www.fibaeurope.com/)

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 7 sati 40 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 10 sati 29 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.