Stefan Ilić (foto: Đorđe Đoković)
Stefan Ilić (foto: Đorđe Đoković)
22.07.2015, 11:10

"Drnda" Ilić u Jedinstvu

č: | fb:

Fudbalski srpskoligaši Kolubarskog okruga uveliko se pripremaju za novu sezonu. Uz svakodnevne treninge i povremene kontrolne utakmice klupski čelnici rade na dovođenju pojačanja. Što zbog ambicija da se nađu u vrhu tabele Srpske lige Zapad, eventualno pokušaju i plasman u Prvu ligu Srbije, što zbog procene da je u predstojećoj sezoni konkurencija jača, pa bi neplanirani kiksevi timove lako mogli odvesti u donji deo tabele, čak i u borbu za opstanak.

Čini se da je trenutno najzanimljivije to da se napadač Stefan Ilić Drnda iz Valjeva vratio na Ub. Ilić je dobro igrao za Budućnost-Krušik, želeo je da kao valjevski zet ostane u klubu, ali je izgleda presudilo to što su u Jedinstvu mogli da mu ponude posao. Ako nešto znači, Drnda je iz Pambukovice odakle je i majka Darka Glišića, predsednika Ubske opštine, koji je bio u poziciji da Iliću obeća (obezbedi) posao.

Iz prolećnog dela prvenstva

Iz prolećnog dela prvenstva (Foto: Đorđe Đoković)

Ubljani su iz Mačve vratili Gavrilovića za koga su bili zainteresovani i Valjevci, opet je verovatno presudio posao. Trener Srđan Jovanović Čobanja može da računa i na Ćesarevića, koji se vratio iz Lajkovca, odakle je došao i Dragan Tomić. Od igrača na probi, šansu da ostane u Jedinstvu ima mladi Kremić iz Mionice kao „bonus“ igrač. Otišli su Arsenović, Soldatović (Donji Srem), Kovačević (Grafičar), te Popović i Kaličanin, igrači koji su u prošloj sezoni imali manju minutažu.

Jedinstvo je sa Ribnicom u Mionici igralo 1:1, strelci su bili Ilić za Ubljane, a Miljković za Mioničane. Danas se u Aranđelovcu igra „trijagonal“ – Šumadija, Šumadija iz Kragujevca i Jedinstvo igraće svako sa svakim po 45 minuta. U četvrtak je utakmica sa valjevskim radničkim.

Pojačanja Tomić, Sević, Milovanović

Valjevci su ostali bez Ilića, a pustili su i golmana Rankovića, Đurića, pa Baljka i Čočovića. Gaga Nešić je izgleda završio ozbiljnu karijeru. Stigli su Tomić iz Mačve, kao i „bonus“ Sević, odnosno napadač Milovanović, takođe iz Loznice. Reč je o nesporno kvalitetnim igračima. Uostalom, trener Nikolić je već rekao kako mu ne trebaju „polutani“ već igrači koji će doista biti pojačanja za tim „limitiranih mogućnosti“. Kako prelazni rok traje do 31. avgusta, novajlija će, pretpostavljamo, biti još.

Trening fudbalera FK Budućnost Krušik

Trening fudbalera FK Budućnost Krušik (Foto: Đorđe Đoković)

Dogovora sa Acom Đukićem nije bilo ni ovoga puta, sporna su bila njegova potraživanja u obećanom iznosu od 500.000 dinara za pet meseci prolećnog dela u kojem nije igrao jer nije bio registovan greškom klupske kancelarije! Budućnost-Krušik je sa 4:1 pobedio „zonaša“ u Provu, kod Vladimiraca, golovima Tomića 2, Kosića i Miloševića. Sa novim prvoligašem u Loznici bilo je 0:0 u dobroj igri uz obostrano propuštene šanse. Danas, od 18.00 sati, na Stadionu „Krušik“ gostuje Radnički iz Obrenovca.

Lajkovčani prvi startovali

Železničar je, bar po kontrolnim utakmicama, prvi startovao. Posle 6:2 protiv Šumadije iz Aranđelovca, u tri poluvremena po 30 minuta, poražen je i novi „zonaš“ Spartak iz Ljiga sa 4:2. Sistem igre postoji, a među proverenim strelcima je i Sofronić. Potom je pomalo šokantno delovao poraz od prvoligaša, lazarevačke Kolubare čak sa 1:5 (0:0). Ni jedan trener ne voli takva iznenađenja sli su ona ponekad dobra na psihološkm planu kako bi prodrmala ekipu i „asove“ spustila na zemlju.

Otišao je kapiten Marković u komšijski Zadrugar, gde je i Đurić iz Valjeva, došlo je nekoliko mladih igrača. Poziv je bio upućen i bivšem kapitenu Nedeljkoviću, koji je polusezonu proveo u Drini iz Zvornika (BiH), ali on čeka povoljniju ponudu. Za sada je, ako mu je verovati, odbio i valjevski Budućnost-Krušik. Kako bilo, trener Aca Lazarević slaže kockice, a Želja je možda i najambiciozniji od tri srpskoligaša Kolubarskog okruga. Na ruku  u ide i podrška opštinskog rukovodstva, stabilan budžet, te podatak da su igrači navodno zaposleni sa primanjima od 30.000 dinara mesečno uz premije po klupskom pravilnku.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 13 sati 16 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 10 sati 26 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 13 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara