Polaganje Kutlešića (foto: Đorđe Đoković)
Polaganje Kutlešića (foto: Đorđe Đoković)
24.08.2015, 19:58

Metalac „remizirao“ sa Zemuncima

č: | fb:

Večerašnja prijateljska utakmica, igrana u Hali sportova pred 200 gledalaca, između Metalca i zemunske Mladosti, završena je „remijem“ 62:62 (16:21, 12:13, 14:11, 20:17).

Po FIBA pravilima u košarci (gotovo da) nema nerešenog rezultata ali su se treneri Vlada Đokić i Dragan Nikolić dogovorili da se ne igra produžetak od pet minuta. Ovaj rezultat je, čini se, više odgovarao Zemuncima, koji su se vratili u KLS, dok je Metalac probao nove igrače, pa je veći deo vremena na parketu provodila postava u kojoj nije bilo najboljih valjevskih košarkaša. Oni su na terenu proveli onoliko vremena koliko im je bilo dovoljno da se, posle zagrevanja, pošteno preznoje.

Đokić je želeo da proveri mogućnosti  plejmejkera Babovića i Kočovića, odnosno centara Čampare i Cvetinovića, te novajlije Lazića, koji ima zanimljive fizičke predispozicije. Večeras su se pojavila i dva zvučna pojačanja, plej Stefan Pot i krilo Tomislav Gabrić, ali se oni nisu skidali jer sa ekipom još nisu imali čestit trening.

Stefan Pot i Tomislav Gabrić

Stefan Pot i Tomislav Gabrić (Foto: Đorđe Đoković)

Bez obzira na to što je rano za zaključke, čini se da će Metalac morati da angažuje plejmejkera i centra jer su klub napustili Protić, Ljubičić, Otašević, Jeremić... Pleja su večeras igrali i Rakićević i Kutlešić, što se povremeno dešavalo i na utakmicama ABA lige u prošloj sezoni.

Zemunci igraju čvrsto, na granici faula, a u ekipi imaju i iskusnog centra Burića (dao je tri poena), pa spoljne igrače Lalića (12), Beadera (6), Jaćovića (7), Pajkovića (13)... Za njih je igrao i korpulentni centar Radomir Marojević (2), koji karijeru nastavlja u Makedoniji. Direktor im je Slađan Stojković, nekada sjajan prvoligaški igrač, pa direktor Radničkog sa Crvenog krsta, čiji je trener bio i Nikolić sa kojim su igrali Superligu Srbije, a potom se „raspali“.

Rivalstvo Valjevaca i Zemunaca datira iz 1970-tih, kada su Mladost predvodili braća Bizjak, a u sezoni u kojoj je Metalac ušao u Prvu saveznu ligu namučili su pulene pokojnog Luke Stančića u obe utakmice.

Metalac - Mladost Zemun

Metalac - Mladost Zemun (Foto: Đorđe Đoković)

Posebno zanimljiv bio je finiš večerašnje utakmice. Najpre je levoruki Beader iz ugla terena, sa jedne noge, sve se boreći da ne padne u aut, pogodio „trojku“ za vođstvo od 62:59. Uzvratio je mladi centar Cvetinović šutem preko ruke sa vrha reketa, takođe za tri poena, i postavio, ispostaviće se, konačnih 62:62. Potom je, posle bespotrebnog faula Cvetinovića, Sokolović (8) promašio oba slobodna bacanja, kao i Cvetinović pre nego što će „trojkom“ izjednačiti na 62:62.

Metalac: Kočović 3, Malešević 6, Rakićević 12, Čampara 2, Kutlešić 19, Lazić 1, Babović 2, Cvetinović 3, Janković 2, Majstorović 3, Jevtović 8, Vuksanović 1.

Sudili su Milovanović, Uskoković i Stanić.

Narednu utakmicu Metalac igra, u beogradskoj Vizuri, sa Oldenburgom iz Nemačke. Najavljivana provera sa reprezentacijom Libana, koju kao selektor vodi srpski trener Veselin Matić, nije igrana prošle subote. Libanci su otkazali susret zbog nekoliko povređenih igrača na prethodnim prijateljskim mečevima.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 19 sati 39 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 22 sati 15 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara