Gabrić, Pot i Đokić (foto: Đorđe Đoković)
Gabrić, Pot i Đokić (foto: Đorđe Đoković)
26.08.2015, 13:25

Predstavljeni Pot i Gabrić

č: | fb:

Na današnjoj pres konferenciji u KK Metalac predstavljena su pojačanja, plej Stefan Pot (21, 196) i krilni centar Tomislav Gabrić (20, 204). O tome zbog čega se opredelio da ih pozove u Metalac govorio je trener valjevskog ABA ligaša Vladimir Đokić.

„Pot je bio moj izbor i pre godinu, godinu i po dana. Tada je, međutim, bilo nejasno kakv ugovor ima sa Vojvodinom, pa dolazak nije realizovan. Bio sam tužan kada je, nedugo zatim, otišao u Rumuniju i Asesoft. Desilo se to što se desilo sa poznatim rumunskim klubom, pa je Stefan sada stigao u Metalac“, kazao je Đokić.

Vladimir Đokić

Vladimir Đokić (Foto: Đorđe Đoković)

„Prateći moguće protivnike selekcije U-20, koju sam vodio na Evropskom  prvenstvu Italiji, moji saradnici i ja zapazili smo Gabrića kao zanimljivog igrača i pozitivnog momka, a pohvalio ga je i kolega, selektor Hrvatske reprezentacije. Kada sam čuo da je slobodan, odnosno da nema obaveza prema Ciboni, lako smo se dogovorili“, dodao je „hed kouč“ Metalca.

Đokić je, međutim, naglasio kako će Pot i Gabrić imati priliku da rade i napreduju, samim tim i šansu da se izbore za minutažu u dresu Metalca. „Od njih zavisi da li će tu priliku iskoristiti, ništa im unapred ne garantujem“, bio je nedvosmislen trener Valjevaca.

Tomislav Gabrić

Tomislav Gabrić (Foto: Đorđe Đoković)

„O Metalcu sam čuo sve najlepše, bio sam počastvovan pozivom, a posle prvog boravka u Valjevu i prijema na koji sam naišao odlučio sam da karijeru nastavim u Metalcu“, rekao je Gabrić. Dodao je kako su njegovi prijatelji bili „podeljeni“ u mišljenjima o tome treba li da dođe u Srbiju i Valjevo, te da se on odlučio da posao koji zna radi tamo gde misli da će mu biti najbolje „ne gledajući u prošlost već u budućnost“. Pritom, kaže, hrvatski mediji su samo preneli vest sa srpskih portala bez posebnih komentara. Gavrić je igrao za Džoli iz Šibenika, a u dresu Cibone najbolju partiju prošle sezone u ABA ligi pružio je protiv Metalca u Valjevu.

Stefan Pot

Stefan Pot (Foto: Đorđe Đoković)

Stefan Pot je kao igrač Vojvodine prošao sve mlađe reprezentativne selekcije, bio je sa Kutlešićem i u univerzitetskoj ekipi Srbije, a potom i na pripremama A tima.

„Sve mi je to mnogo značilo, posebno rad sa Sašom Đorđevićem, a u Metalac sam došao da bih napredovao. Da pomognem i klubu i sebi“, kazao je Pot. On je potpisao ugovor na dve, a Gabrić na tri godine.

Đokić je novinarima rekao kako Metalcu trebaju igrači na pozicijama 1, 2 i 3, a o imenima nije želeo da se izjašnjava. Doduše, na treninzima su i dva Đukanovića – dojučerašnji kapiten Đukan, dete Metalca, i mladi Brano, koji je prošao školu FMP-a. „Oni nisu na probi, treniraju sa nama, videćemo šta će od toga biti“, bio je dosta „zakopčan“ Đokić.

Zoran Vraneš

Zoran Vraneš (Foto: Đorđe Đoković)

Klupski funkcioner Zoran Vraneš pohvalio je Đokića i ekipu. Najavio je borbu za plasman „bar kao u prošloj sezoni“ i obećao da će klub biti finansijski stabilan kao i do sada (iako je evidentno da zbog problema sa sponzorima kasne 2-3 plate, prim. BV). Vraneš je prihvatio sugestiju Kolubarskih.rs da se rad u klubu, ako je moguće, unapredi i u ostalim segemntima – od komunikacije sa medijima pa dalje.

Metalac će u subotu igrati sa Oldenburgom u Beogradu, potom 2. septembra gostuje slovenački šampion Tajfun, novi član ABA lige, a 6. i 7. septembra je u Valjevu turnir na kojem će učestvovati Igokea, Budućnost (Podgorica) i Zadar. Do kraja priprema planiran je i turnir u rumunskom gradu Klužu, a 1. ili 2. oktobra, u prvom kolu ABA lige gostuje Partizan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 18 sati 18 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 15 sati 28 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara