Polaganje Rakićevića (foto: Đorđe Đoković)
Polaganje Rakićevića (foto: Đorđe Đoković)
02.09.2015, 19:39

Metalac bolji od Tajfuna

č: | fb:

Metalac je večeras pobedio Tajfun iz Šentjura, kod Celja, prvaka Slovenije i novog člana ABA lige sa 78:67 (22:21, 13:27, 27:12, 16:17) u pripremnoj utakmici za novu sezonu. Slovenci su na pripremama u Požegi, a Valjevcima do početka ABA lige i utakmice sa Partizanom predstoje dva turnira – 6. i 7. septembra u Valjevu, potom i u rumunskom Klužu.

Polaganje Kutlešića

Polaganje Kutlešića (Foto: Đorđe Đoković)

Večeras se videlo da su noge igrača Metalca sada manje teške ali su im ruke još stegnute, pa je bilo dosta promašenih šuteva, što ne zabrinjava u ovoj fazi priprema. Trener Vladimir Đokić strpljivo „pakuje“ ekipu za novu sezonu, uz proverene uklapa novajlije među kojima je posve jasno da su Stefan Pot i Tomislav Gabrić doista pojačanja. Sve bolji je Čampara, koji minute deli sa solidnim Jankovićem, Brano Đukanović traži sebe u za njega novoj koncepciji igre koju forsira Đokić, dok Babović i Kočović i dalje „hramlju“.

Polaganje Pota

Polaganje Pota (Foto: Đorđe Đoković)

Pot je siguran organizator, a kvalitet mu je i dobar prodor pod koš protivnika, što njegove čuvare tera na veći broj faulova. Gabrić ima odlične atletske predispozicije, hitar je i skočan, ne treba zanemariti ni pristojan šut koji poseduje. Gledaoci su posebno pozdravili njegov „alej up“, posle pasa Rakićevića na obruč gostiju, a zaslužene aplauze, kao i Pot, dobio je prilikom izmena.

Jevtović je iznova pokazao da je nosilac igre, Majstorović je bio nervozniji no obično, pa je „na hlađenje“ u svlačionicu morao još u prvom poluvremenu! Malešević se nije skidao zbog već hroničnih problema sa skočnim zglobom, Bakić se priključio ekipi ali još nije u sastavu, Jošilo je dobio nekoliko dana odmora pošto je tokom priprema slekcije BiH za predstojeće EP otpao pri poslednjem kraćenju spiska sa 14 na 12 imena.

Jasno je i to da Metalcu, baš kako je to Đokić i rekao na nedavnoj pres konferenciji, nedostaju još tri igarača na pozicijama 1,2 i 3, a govorka se kako bi iskusni plej crno-belih Milenko Tepić eventualno mogao da stigne u Valjevo. Raduje i to što se kompletiraju i mlađe klupske selekcije – juniorima se pridružio Kuburović iz Lazarevca, đak trećeg razreda Gimnazije, koji se okušao i u Partizanu. Kadet Marko Šarenac bio je MVP na turniru u Slovačkoj, a prethodno je bio na Zlatiboru, na pripremama kadetskog državnog tima.

Polaganje Jankovića

Polaganje Jankovića (Foto: Đorđe Đoković)

Inače, gosti iz okoline Celja, koji su bili iznenađenje prvenstva Slovenije jer su u borbi za titulu bili bolji od Krke, a Olimpiju su ostavili bez ABA lige da nije bilo spcijalne pozivnice vredne 150.000 evra, iskusan su sastav koji prdvode centri Dragiša Dronjak (5 poena) i Bolčina (12), plej Čebular (13) i naše gore list Ponjavić (18), koji je prošao mlađe selekcije FMP-a. Trener im je Dejan Muhelic.

U prvom poluvremenu, kažnjavajući greške valjevskih košarkaša i njihove promašaje vodili su sa 48:31 u 18. minutu. Preokret je u drugom poluvremenu donela postava Metalca: Kočović, Kutlešić, Rakićević, Jevtović, Čampara, pa su Valjevci poveli sa 55:54 koševims Pota, a u 34. minutu bilo je 67:60., odnosno 76:66 četiri minuta docnije uz već opisani doprinos Gabrića i Pota.

Metalac: Kočović 2, Gabrić 12 (3x3), Pot 17, Čampara 7, Kutlešić 4, Babović, B. Đukanoić 3 (3-3), Janković 8, Rakićević 7, Majstorović 8 (4-4), Jevtović 10 (2-2).

Metalac je u pripremnoj utakmici u Beogradu, sa pet poena razlike poražen od nemačkog Oldenburga, koji igra Bundes ligu. U nedelju i ponedeljak, 6. i 7. septembra, na turniru u Valjevu igraće i Budućnost (Podgorica), Zadar i Igokea, a do kraja pripremnog perioda Valjevci će učetvovati i na međunarodnom turniru u Klužu (Rumunija).

 

Vladimir Đokić

Vladimir Đokić (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Polet i Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
Brigo moja pređi na drugoga Pre 7 sati 36 minuta

"Polet" će biti pripojen "Vidraku"

Pokrenuta inicijativa da JKP "Polet" bude pripojeno JKP "Vidrak", zbog velikih višegodišnjih problema u poslovanju tog javnog preduzeća koje gazduje valjevskim pijacama, potvrđeno je Kolubarskim.rs...  · 7 komentara

Popunjavanje upitnika (foto: Branko Petrović)
Obeležen Nacionalni dan bez duvana Pre 5 sati 30 minuta

"Svaka cigareta smeta"

Obeležen je Nacionalni dan bez duvana akcijom na Gradskom trgu. Građanima je deljen zdravstveno-vaspitni materijal, popunjavali su upitnik - test procene nikotinske zavisnosti. Istraživanja u...