Metalac-Zadar (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac-Zadar (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
06.09.2015, 08:48

Septembarski košarkaški turnir

č: | fb:

KK Metalac i Valjevo organizuju danas i sutra u Hali sportova Septembarski košarkaški turnir, koji je nekada bio tradicionalan, a održavan je u okviru obeležavanja 15. septembra – Dana oslobođenja u Drugom svetskom ratu. Turnir je poslednjih godina sporadičan i nema taj društveno-istorijski značaj, što ne znači da nije zanimljiv i kvalitetan.

Gosti su ovoga puta članovi ABA lige – Budućnost iz Podgorice, Zadar i Igokea iz Aleksandrovca, kod Banja Luke. Domaćin Metalac će večeras od 19.30 sati igrati sa Zadranima, dok se Budućnost i Igokea sastaju pre toga, od 17.00 sati. U ponedeljak, od 17.00 sati, poražene ekipe igraće za treće mesto, dok se pobednici, od 19.30 sati, sastaju u finalnoj utakmici.

„Dobro smo trenirali mesec dana, pa je ovo prilika da vidimo šta smo uradili“, rekao je novinarima kapiten valjevskih košarkaša Dušan Kutlešić na pres konferenciji.

Vladimir Đokić

Vladimir Đokić (Foto: Đorđe Đoković)

Trener Vlada Đokić je dodao kako Metalac „neće juriti rezultat po svaku cenu“ već će nastojati da na utakmicama sa kvalitetnim protivnicima proveri šta je i kako urađeno, šta eventualno treba korigovati.

Lakše su ozleđeni Malešević i Gabrić, Bakić se priključio ekipi ali i dalje radi po posebnom programu nakon operacije kolena, stigao je i Jošilo za koga nisam siguran da li će igrati“, kazao je Đokić. Jošilo je bio na pripremama reprezentacije BiH ali je otpao na poslednjem filteru selektora Duška Ivanovića i nije se našao u Monpeljeu (Francuska) na Evropskom prvenstvu.

Đokić nije želeo da se izjasni ko će od igrača, koji su prošle godine bili na pozajmici u drugim klubovima, ali i od pojedinih novajlija, uspeti da se održi u Metalcu. „Sa nama su, vredno rade, videćemo...“, odgovio je trener Metalca na pitanja znatiželjnih izveštača. On, takođe, nije bio decidan ni kada su u pitanju eventualna pojačanja – o koliko se igrača i na kojim pozicijama razmišlja.

„Dosta je slobodnih igrača na tržištu, zovu i oni i njihovi menadžeri, nude usluge. Videćemo da li nam štra treba, i šta nam treba, pa ćemo se odlučiti. Ovaj turnir je dobar i zbog toga, da testiramo ekipu za koju tvrdim da je kvalitetna i da joj gotovo ne trebaju pojačanja“, rekao je Đokić.

Na plakatima za turnir najavljeno je da će večeras, kako stoji, „u Karađorđevoj“ biti održan i koncert YU grupe, starih znalaca valjevske publike i ljubitelja dobrog zvuka. Ko voli, nek izvoli – Karađorđeva nije preduga da se Jelići i njihovi prijatelji ne mogu „locirati“.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 1 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara