Faul nad Majstorovićem (foto: Đorđe Đoković)
Faul nad Majstorovićem (foto: Đorđe Đoković)
21.09.2015, 19:41

Solnok bolji od Metalca

č: | fb:

Metalac je večeras poražen u Valjevu od mađarskog prvaka Solnoka sa 75:76 (15:22, 19:19, 19:13, 22:22) u pretposlednjoj prijateljskoj utakmici pred početak takmičenja u ABA ligi, koja startuje 1-2. oktobra. Valjevci prekosutra poslednju proveru imaju u Beogradu, gde će odmeriti snage sa turskim šampionom Karšijakom.

S pravom je trener Vlada Đokić bio večeras zabrinut u razgovoru sa novinarima iako do početka sezone ima još desetak dana.

„Večeras smo definitivno videli gde smo, sve slabosti jasne su kao na dlanu. Mogli smo i da pobedimo ali bi to bilo nezasluženo jer je Solnok u celini uzev odigrao bolje. Reč je o dobroj i skupoj ekipi sa Amerikancima i našim asovima Miloševićem i Borisovim“, iskren je bio Đokić.

On je dodao kako „ima problema u klubu, što se odražava i na igru i na odnose među igračima“. Nije detaljisao o čemu se radi ali je javna tajna da kasne isplate zarada, te da su pojedini nosioci igre nagovestili kako bi mogli i da promene klub ukoliko se neke stvari ne koriguju, a ukupna situacija ne dovede na nivo iz prošle sezone. O imenima nećemo, bar za sada, kako to pojedincima u Metalcu ne bi poslužilo kao alibi za pravdanje sopstvenih slabosti.

Polaganje Maleševića

Polaganje Maleševića (Foto: Đorđe Đoković)

Đokić je dodao da Metalcu puno nedostaje Rakićević, koji je povređen zbog čega je na terapiju išao i u Beograd. Uz njega (Rakićevića), čekaju se i iskusni spoljni igrači Bakić i Otašević, dok se neimenovano pojačanje, najavljivano kao „proveren igrač“, tokom današnjeg dana nije javio. „Doduše, telefon mi je čitav dan bio isključen!“, šeretski će Đokić ne otkrivajući pritom o kome se zapravo radi niti je taj podatak bilo moguće izvući od bilo koga u klubu. Naši sagovornici tvrde da ni oni ne znaju o kome je reč i dodaju da se Đokić nije „poverio“ ni prvom operativcu Zoranu Vranešu.

Đokić  je počeo petorkom Pot, Malešević, Jošilo, Jevtović, Majstorović, a posle „velikog odmora“ starteri na parketu su bili Pot, Kutlešić, Malešević, Jevtović, Majstorović. Najveći problem i dalje je igra plejmejkera s obzirom na to da ni Stefan Pot još ne pruža očekivano. Svakodnevni treninzi, na kojima se kombinuje rad sa loptom i poseta teretani ostavljaju posledice, kako na procenat šuta tako i na veliki broj „neiznuđenih greški“, što je neminovnost u ovoj fazi priprema.

Metalac - Solnok

Metalac - Solnok (Foto: Đorđe Đoković)

Solnok je veći deo utakmice bio u vođstvu, koje je u pojedinim trenucima iznosilo i sedam poena, a Valjevci su u samom  finišu, posle dva promašaja pleja gostiju Krafta, i sumnjive trojke Babovića (gazio liniju za „tricu“) poveli sa 75:73. Tamnoputi Grin je potom od dva bacanja iskoristio prvo, a posle promašenog drugog najbolje je skočio Strahinja Milošević, nekadašnji prvotimac Partizana i Vojvodine, i sa dva poena ubačena ispod koša postavio konačnih 76:75 za Solnok.

„Bila je ovo dobra provera za obe ekipe, arbitri su u pojedinim trenucima i nas i Metalac sprečili da igramo takmičarski oštro i odmogli nam“, ocena je trenera gostiju Dragana Aleksića, koji je svojevremeno sa Đokićem igrao u subotičkom Spartaku. Aleksić žali što Solnok, zbog pritiska FIBE, neće više igrati ABA ligu, što mi bu bila dobra priprema za Evro kup. Smatra da će Metalac i ove godine imati zapaženu ulogu u tom regionalnom takmičenju.

Aleksić se izvinio i za manji incident u 28. minutu, kada je Keler, pri rezultatu 53:50 za Metalac, posle duela pod košem želeo da se fizički obračuna sa Majstorovićem. Oba igrača su dobila po „tehničku“ – Keler zasluženo, dok je Majstorović bio kolateralna šteta. „Puno se trenira, igrači su nervozni“, pojasnio je trener Solnoka.

Metalac: Kočović 5, Gabrić 2, Pot 6, Čampara, Kutlešić 10, Babović 3, B. Đukanović 8, Janković 1, Malešević 12, Majstorović 11, Jevtović 7, Jošilo 10.

Solnok: Kraft 13, Keler, Vitman 8, Grin 7, Vojvoda 5, Šomođi, Borisov 11, Natijažko 7, Milošević 18, Gregori 7.

Pred oko 200 gledalaca sudili su Milovanović, Mizdrak i Uskoković iz Valjeva.

Borba za loptu

Borba za loptu (Foto: Đorđe Đoković)

Ubitačan početak ABA lige

Oktobarski raspored utakmica ABA lige, što zbog zgusnutih termina, što zbog TV prenosa, biće ubitačan, a „pričaće ko bude preživeo“!

Tako Metalac, u petak 2. oktobra (21.00) u Valjevu dočekuje Partizan. U nedelju, 4. oktobra (19.00) igra protiv MZT u Skoplju, a u sredu, 7. oktobra (21.00) dočekuje Igokeu. Već u subotu, 10. oktobra gostuje Sutjesci u Nikšiću, dok u ponedeljak, 12. oktobra, dočekuje zagrebačku Cibonu.

To je ono što se zna u ovom trenutku, kao i podatak da u oktobru sleduju još tri utakmice!

 

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 3 sati 35 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 6 sati 11 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar