Malešević u reketu (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Malešević u reketu (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
23.09.2015, 21:08

Metalac bolji od Karšijake

č: | fb:

Metalac je večeras pobedio u Beogradu turskog šampiona i novog evroligaša, Pinar Karšijaku sa 72:66, u generalnoj probi pred start u ABA ligi 2. oktobra (19.00) sa beogradskim Partizanom. Utakmica je igrana u dvorani „Vizura“ na Tošinom bunaru, a za Turke nastupa i Ajverson!.

Koševe za Metalac postigli su Pot 9, Janković 2, Gabrić 6, Kutlešić 17, Majstorović 10, Jevtović 9, Jošilo 5, Malešević 5, Čampara 4, Babović 5. U listu strelaca nisu se upisali Kočović i B. Đukanović. Ni ovoga puta trener Vlada Đokić nije mogao da računa na povređenog Rakićevića, kao i na iskusne spoljne igrače Bakića i Otaševića, koji rade po posebnom programu posle saniranja ozbiljnih povreda kolena, odnosno leđa.

Večerašnja utakmica vraća veru u mogućnosti ekipe, u koje Đokić, doduše, ni jednog trenutka nije ni sumnjao, posle nekih neplaniranih poraza tokom napornog rada u pripremnom periodu. Treba verovati da će klupski čelnici rešiti i trenutne probleme sa obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava za normalan rad kako bi ovaj tim, eventualno, bio i pojačan. Sezona je naporna, sa velikim brojem utakmica u ABA ligi i KLS, kao i u plej ofu domaćeg takmičenja.

Valja biti realan, pa se prisetiti kako je druga sezona u svakom rangu obično najteža. Otuda bi, po nama, osnovni cilj trebao da bude siguran ostanak „na Jadranu“, a u KLS opet izboriti mesto za ABA ligu i u sezoni 2016/2017. godine bez obzira na to da li će Srbija imati tri ili četiri predstavnika. Pritom treba imati na umu i činjenicu da će se tokom oktobra igrati čak osam kola ABA lige, prvih pet za deset dana (!), što je dodatni napor za ekipu i stručni štab.

Kako je ranije najavljivano, vreme do 2. oktobra i utakmice sa crno-belima Metalac će iskoristiti za korigovanje uočenih slabosti u igri i uklapanje u tim trenutno odsutnih igrača.

 

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 15 sati 44 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 18 sati 21 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara