Metalac - Partizan (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Partizan (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
02.10.2015, 14:39

Partizan večeras gost Metalca

č: | fb:

Utakmicama Olimpija-MZT 91:76, Zadar-Cibona 62:53, Budućnost-Krka 81:65 i Crvena zvezda–Mega 76:70 sinoć je počela 15. sezona u ABA ligi. Voljom žreba, Metalac večeras (21.00) dočekuje beogradski Partizan. Zbog kvalifikacionih turnira za učešće na Olimpijadi u Riju 2016. u oktobru će biti odigrano osam od 13 kola prvog dela, a u narednih deset dana čak pet utakmica!

Gotovo sve ekipe, uključujući i novajlije Tajfun iz Šentjura, kod Celja, i nikšićku Sutjesku, promenile su ekipe u odnosu na prošlu sezonu. Neki klubovi, poput Partizana, Olimpije, Krke, Zadra, MZT-a, pa i Cibone i Crvene zvezde, pogotovo. Metalac je, uz Cedevitu, verovatno ekipa sa najmanje promena igračkog sastava.

„Sa većinom igrača imali su važeće ugovore, učinili smo neophodne promene kako bismo se pojačali, što je svakako naša prednost“, ocenio je na pres konferenciji trener valjevskih košarkaša Vladimir Đokić.

Sa njim se složio i Marko Jošilo, nesuđeni reprezentativac BiH za nedavno EP u Francuskoj. „Bitno je međusobno razumevanje igrača, uigranost, lakše čitanje zamisli, što će, siguran sam, biti naš kvalitet“, kazao je Jošilo.

Đokić je najavio neizvesnu borbu za što bolju poziciju na tabeli i podsetio da ABA ligu u ovom formatu napuštaju dve ekipe i podsetio na nepisano pravilo da je druga sezona u svakom takmičenju teža od prve u kojoj je Metalac, uprkos startu od 0-5 uz stalna gostovanja, bio prijatno iznenađenje osvajanjem šestog mesta uz skor 13-13 i izboren plasman u Evrokup od kojeg se odustalo zbog finansijskih problema.

Vladimir Đokić

Vladimir Đokić (Foto: Đorđe Đoković)

Ocenio je kako je klub učinio sve da se ekipa pojača, a trenutne finansijske probleme ocenio prolaznim duboko uveren da će Metalac kao klub, a posebno njegov čelnik dr Boško Đukanović, učiniti sve kako bi novca za sezonu koja počinje bilo dovoljno. Sam dr Đukanović je, gostujući na SOK kanalu, rekao kako „noćima ne spava“ opterećen finansijskim teškoćama u funkcionisanju kluba ali i najavio bolje dane

Može li Metalac da pobedi crno-bele

Valjevci sutra (21.00) dočekuju Partizan, koji je pretrpeo velike izmene u sastavu, kao i u trenerskom kadru. Vujoševića će na klupi zameniti Petar Božić, pa i u tome mnogi vide priliku da Metlac konačno „skine skalp“ crno-belima sa kojima je uvek najteže izlazio na kraj.

„Dobro smo se pripremali, spremni smo za start ABA lige, verujem da možemo pobediti Partizan“, rekao je danas novinarima novi „plej“ Stefan Pot. Nešto manji optimista bio je Jošilo: „Želimo pobedu, koju žele i igrači Partizana. Novajlija Vrabac, član reprezentacioje BiH je dobar igrač na koga valja obratiti pažnju, ali nije jedini od kojeg preti opasnost po naš koš. Videćemo...“, rekao je Jošilo.

Stefan Pot i Marko Jošilo

Stefan Pot i Marko Jošilo (Foto: Đorđe Đoković)

Trener Đokić smatra da je „Partizan uvek Partizan“. „Pojačali su se poslednjih dana, pitanje je koliko su uigrani, možda je i to naša šansa. Želimo pobedu, koju žele i crno-beli. Sigurno je da će novi trener Pera Božić uneti novine, a kako će to sve funkcionisati videće se večeras“, bio je oprezan Đokić, koji je saopštio da zbog povrede neće igrati Kočović, te da je Bakić u punom treningu ali da sa Otaševićem još nije sklopljen ugovor. Oporavio se Rakićević i biće u startnih 12 protiv crno-belih.

Đokić je istakao da se, bez obzira na ishod utakmice sa Partizanom, „ne sme ni mnogo radovati, ni mnogo tugovati“, što je predočio i igračima, jer se već u nedelju igra protiv MZT-a u Skoplju.

Crno-beli su, u krizi zbog besparice, vratili Kostu Perovića, Čedu Vitkovca i mladog Andreja Magdevskog, pominje se i Danilo Anđušić. Iz Skoplja je došao „zvezdaš“ Cvetković, nekada junior crno-belih, iz Sarajeva je stigao Vrabac, iz Užica centar Koprivica, koji je prošle godine potpisao ugovor sa Metalcem ali se potom predomislio... Nedostaju povređeni Edo Murić i Mihailo Andrić.

Pojačana kontrola karata

Ulaznica za utakmicu protiv Partizana košta 300 dinara, a godišnja karta je 5.000 dinara, takođe kao i u prošloj sezoni. Klupski portparol Nebojša Bojanić, koji se kao novinar aktivirao na TV VA Plus, zamolio je gledaoce da budu strpljivi i imaju razumevanja za rigorozniju kontrolu prilikom ulaska u Halu sportova. Razlog za to je veći broj falsifikovanih pretplatnih ulaznica, a posebno propusnica u prošloj sezoni, čiji su „vlasnici“ bili i viđeniji Valjevci, što je dovelo do posebnih mera kontrole i obezbeđenja Metalčevih mečeva.

Pretpostavljamo da će broj besplatnih propusnica biti sveden na najmanju moguću meru – što zbog finansijskog efekta, što zbog toga da svi ljubitelji košarke budu ravnopravno tretirani. Oni, što bi da se besplatno slikaju i prikažu, ne moraju ni da dođu – naša je poruka!

Interesovanje za gostovanje Partizana, kao i uvek, veliko je, pa će i policija svakako podići stepen pripravnosti kao i za svaku drugu utakmicu „visokog rizika“.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 4 sati 36 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 21 sati 31 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 4 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...