Vlada Đokić (foto: Đorđe Đoković)
Vlada Đokić (foto: Đorđe Đoković)
04.10.2015, 10:00

Metalac protiv MZT u Skoplju

č: | fb:

U 2. kolu ABA lige Metalac večeras (19.00 sati, uz TV prenos na Areni sport) igra protiv MZT-a u Skoplju, ekipe koju je u prošloj sezoni savladao dva puta. Valjevci su u glavnom gradu Makedonije trenirali dva puta, sinoć posle dugog puta i jutros, a dolaze posle istorijske pobede nad Partizanom, dok „metalci“ (MZT – Metalski zavodi „Tito“) dočekuju „imenjaka“ posle startnog poraza od Olimpije u Ljubljani. Reklo bi se, dovoljno motiva na obe strane za dobar meč!

Igrači Metalca, njih sedam koji su izneli teret važne utakmice, su se protiv crno-belih dobro potrošili, fizički i mentalno, pa će od brzine njihovog oporavka, o čemu brine kondicioni trener gimnazisjki profesor Predrag Sević, ali i od spremnosti onih sa klupe, Tomislava Gabrića i Miloša Jankovića pre svih, zavisiti spremnost Valjevaca da večeras pobede.

Na to je, posle utakmice sa Partizanom, ukazao i trener Vlada Đokić: „MZT smo gledali protiv Olimpije, nastojaćemo da oporavimo igrače ali i da razigramo momke koji su večeras uglavnom sedeli na klupi“, rekao je Đokić novinarima.

Za MZT igraju plejmejkeri Nemanja Protić i Marko Ljubičić, koji su u prošloj sezoni nosili dres Metalca. Oni su, izgleda, ozbiljnije povređeni, pa ih nije bilo na utakmici u Ljubljani. Trener Aleš Pipan, Slovenac iz Celja, koji je igrao kod pok. Luke Stančića u juniorskoj selekciji SFRJ zajedno sa Mikom Počekom, sada trenerom ženske ekipe Slavije iz Praga (Češka), bio je prinuđen da angažuje i Edija Sinadinovića (1988) iz Leskovca. Iskusni plej je bio na probi u Partizanu dok je tim još uvek vodio Vujošević.

Od srpskih košarkaša u Skoplju su i Danilo Mijatović, Đorđe Drenovac i Marko Luković, kao i Duško Bunić (BiH), koji se afirmisao u Novom Sadu, a u jednoj Superligi Srbije nosio je i dres Metalca. Tu su i Stojanovski, Simonovski, Vasiljević, Markovski, Mekić....

Prednost Metalca mogla bi da bude uigranost ekipe, kao i manji broj novajlija u odnosu na MZT, koji je prilično „remontovao“ ekipu, a tokom prošle sezone promenio je četiri trenera, što govori o nejasno konceptu u razvoju kluba, odnosno o verovatno nerealnim amibicijama njegovih čelnika.

MZT je osnovan 1986, kao drugi skopski klub posle nekadašnjeg Rabotničkog, i od tada traje rivalstvo sa Metalce, Za „metalce“ su ranije igrali Tomašević i Zivčević, vodio ih je i Laza Lečić, osvajali su prvenstvo i Kup Makedonije.

Beležimo i to da je Maksim Kovačević (1987), sin Zorana Kovačevića, jedan od najtalentovanijih valjevskih igrača svoje generacije, uz Miloša Teodosića, sada u OKK Beogradu, koji opet trenira Vlada Đurović, koji je trasirao put preobražaja Metalca u stabilnu ekipu sa ambicijama da se nađe u ABA ligi.

Iz te generacije je i Saša Vasić, koji se, po okončanju master studija na ETF, zaposlio u Krušiku. Po povratka iz Skoplja, gde je u prošloj sezoni igrao za Karpoš Sokole, a pre toga u OKK Beogradu, Slobodi i Tamišu, koliko znamo, trenutno nema klub. Njegov stariji brat Vladimir (1983), perspektivan sudija, nije više na listi KLS, na kojoj je sada Dejan Mizdrak iz Valjeva. Vaske je, do povrede kolena, košarku igrao u mlađim selekcijama Metalca, dok je Mizdrak bio u Studentu.

 

 

 

Aktuelno

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 2 sati 49 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 1 dan

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...