Kutlešić šutira (foto: Dadi Mitreski)
Kutlešić šutira (foto: Dadi Mitreski)
04.10.2015, 20:08

Ljubičić „kaznio“ Metalac

č: | fb:

Metalac je poražen večeras od MZT-a u Skoplju sa 67:93 (16:19, 14:24, 21:22, 16:28), a ton igri Skopljanaca davao je plej Marko Ljubičić, u prošloj sezoni član Valjevaca, koji se „osvetio“ svom bivšem klubu i treneru Vladimiru Đokiću. Veći problem od Ljubičićeve igre bilo je to što klupa Metalca večeras nije imala pet „budnih“ igrača, spremnih da elementarno korektno odigraju utakmicu ABA lige! Bez odbrane i skoka pod oba koša, sa utrkivanjima u tome ko će biti gori u napadu, razlika je još i dobra!

Valjevci su u oba poluvremena propustili priliku da održe rezultatski egal i zaprete osvajanjem bodova. U prvom poluvremenu poveli su 24:23 u 14. minutu, a onda su slobodna bacanja šutirali 1.8, što je MZT-u omogućilo da se rezultatski odvoji i na veliki odmor ode sa 43:30 u svoju korist.

U nastavku, posle solidnog početka, Metalac smanjuje na 39:45 u 32. minutu da bi potom usledila nova serija grešaka valjevskih košarkaša i vođstvo MZT.a od 59:44. Tada je sve bilo rešeno, prednost Skopljanaca rasla je iz minuta u minut – u 34. bilo je 77:57, Metalac nije ličio na ozbiljnu ekipu, a trener Đokić je u igru uvodio svih 12 igrača.

 

Akcija Gabrića

Akcija Gabrića (Foto: Dadi Mitreski)

Najduže je „dremao“ Malešević, potom su nedorečeni ostajali i Majstorović i Jevtović; Gabrić, Kutlešić i Rakićević bi povremeno pokazivali „znake života“, izgubio se i Jošilo, bledi Pot je napravio pet penala već u 28. minutu, Babović opet „izgubljen u moru“, Čampara i Đukanović su pokušavali da se bar upišu u strelce i „jave kući“, Janković je rano bio na parketu a potom je sedeo na klupi...

O tome kako Metalac muči muku sa organizatorima igre, ne zbog Ljubičićevog učinka (povređeni Protić je bio na tribinama u društvu lepih dama), nećemo opet. Jasno nam je koliko je Đokiću teško i koliko će mu trebati vremena i nerava e da bi se tu nešto promenilo, nadajmo se bar povratkom Borisa Bakića kada se oporavi i Nikole Otaševića ako potpiše ugovor.

Ostali momci, pre svih trenutni nosioci igre Malešević, Majstorović i Jevtović, pa i Kutlešić i Rakićević, morali bi da se uozbilje i „ginu“ na terenu. Nema više šetnje i švaganja, prepirki sa sudijama i samima sobom, dizanja nosa u oblake. I protiv Partizana, bez obzira na „istorisjku“ pobedu, videlo se da mnogo toga ne štima. Skopska opomena je stigla u pravi čas, dakako uz uvažavanje činjenice da svaka ekipa i pojedinac u njoj može imati loše veče. Biće dobro ako se o tome, kada je igra Metalca u pitanju, radi.

Sportska dvorana „Jane Sandanski“ u skopskoj opštini Petrovac. Gledalaca (prema sajtu): 1.200. Sudije: Rutešić, I. Vojinović i Dragojević (Crna Gora).

MZT: Sinadinović, Ljubičić 16 (12 u prvom poluvremenu), Mekić, Markovski, Vasiljević, Simonovski 9, Mladenovski 8, Drenovac 17, Bunić 11, Stojanovski 14, Mijatović 4, Luković 14.

Metalac: Malešević, Pot 6, Čampara 4, Kutlešić 11, Janković 2, Majstorović 9, Jevtović 7, Jošilo 7, Rakićević 7, Đukanović 4, Babović 2, Gabrić 8.

U 3. kolu ABA lige, u sredu (17.00) Metalac dočekuje Igokeu iz Aleksandrovca, kod Banja Luke, koja se takođe muči ali se ne sme potceniti. Taj meč lako može biti test mogućnosti valjevskih košarkaša ili, eventualno, zabluda svih – od igrača i stručnog štaba, do rukovodstva, gledalaca i novinara.

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 3 sati 26 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...