Metalac- Igokea (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac- Igokea (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
07.10.2015, 10:36

Metalac dočekuje Igokeu

č: | fb:

Metalac danas od 17.00 sati, u 3. kolu ABA lige, dočekuje Igokeu iz Aleksandrovca, kod Banja Luke. Valjevci su na startu pobedili Partizan, a potom doživeli ubedljiv poraz u Skoplju, dok je Igokea posle startnog poraza od Cedevite dobila Olimpiju.

Svesni ozbiljnosti situacije, u jednoj od pet utakmica zgusnutog rasporeda na početku sezone, u taboru Metalca se nadaju da ovoga puta neće ponoviti loš pristup i mnogobrojne greške ispoljene na utakmici sa MZT-om.

„Nemamo vremena ni da se radujemo ni da tugujemo. Teško je igrati u ovakvom ritmu. Analizirali smo greške koje smo pravili u Skoplju, pa se nadam da ćemo protiv Igokee odigrati potpuno drugačije. Očekujem da uspostavimo kontrolu igre i skoka i da poštujemo dogovor iz svlačionice. Ako bude tako nemamo razloga da strepimo za ishod”, rekao je novinarima Vladimir Đokić na uobičajenoj pres konferenciji uoči utakmice.

Centar Đorđe Majstorović bio je kratak očito još uvek pod utiskom lošeg izdanja Metalca protiv MZT-a. “Za utakmicu sa Igokeom glavna stvar je u nama, odnosno bitno je da odigramo u skladu sa svojim mogućnostima, da damo svoj maksimum i onda ne treba da se plašimo za konačan ishod. U Skoplju smo sano nekoliko minuta u trećoj četvrtini odigrali onako kako smo se dogovorili, sve ostalo je bilo jako loše. Verujem da sada nećemo razočarati navijače”, kazao je Majstorović.

Vladimir Đokić i Đorđe Majstorović

Vladimir Đokić i Đorđe Majstorović (Foto: Đorđe Đoković)

Metalac i Igokea se dobro poznaju, a dve ekipe su imali priku za međusobni skauting na nedavnom septembarskom turniru u Valjevu.

Trener gostiju Željko Lukajić Struja je, doduše, docnije doveo nove igrače. Među njima beka Vuka Radivojevića, za kojeg Đokić smatra kako je jedan od najboljih igrača ABA lige, kao i krilnog centra Ivana Radenovića, koji ima otvoren ugovor (mogućnost odlaska ukoliko pšronađe povoljan inostrani angažman, a verovatno će danas debitovati. Obojica su igrala u Crvenoj zvezdi, Radivojević je bio i kapiten, a Radenović, koji je bio kandidat za reprezentaciju Srbije kod Dude Ivkovića, ima i iskustvo iz američke koledž košarke. U Igokei je I krilni centar Nemanja Todorović, koji je prošle sezone bio u Valjevu.

Uz komplimente Metalcu, Lukajić se ne odriče mogućnosti da Igokeao pobedi ukoliko joj se ukaže prilika, dok krlni centar Igor Kesar ne krije ambicije da Aleksandrovčani od prvog minuta zaigraju na pobedu. Igokea je sinoć doputovala u Valjevo I odmah imala trening u Hali sportova u kojoj su jotros oba sastava održala I uobičajeni šuterski trening uoči utakmice.

Današnja utakmica zanimljiva je i po načinu vođena ekipa dva trenera – smirenog Đokića, koji kontroliše emocije i u najtežim trenucima, odnosno eksplozivnog Lukajića kadrog da “grmi” na sve i svakoga tokom 40 minuta igre.

Valjevske ljubitelje košarka zanima da li će se Metalac eventualno pojačavati, pre svega na poziciji plejmejkera, s obzirom na to da je evidentan problem u organizaciji igre. Prema saznanjima Kolubarskih.rs, trener Đokić je gotovo bio dogovorio dolazak Aleksandra Cvetkovića, ukoliko ne uspe da se izbori za angažman u španskoj Valensiji, ali se mladi Beograđanin, nekadašnji “zvezdaš”, ipak odlučio za Partizan.

O pojačanjima će se razmišljati po okončanju startnih pet kolaABAlige, koja se po rasporedu igraju za deset dana, pa je malo vremena za treninge I uklapanje novih igrača. Takođe, iskusni plej Nikola Otašević mogao bi da debituje u subotu, na utakmici protiv Sutjeske u Nikšiću, dok se povratak Borisa Bakića očekuje posle utakmice sa Cibonom, koja u Valjevu gostuje u ponedeljak, 12. oktobra (21.00).

 

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 21 sati 15 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara