Vladimir Đokić (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Vladimir Đokić (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
07.10.2015, 19:17

Metalac bez bodova i trenera!

č: | fb:

Večerašnji poraz Metalca od Igoke sa 56:74 (5:17, 24:25, 15:17, 12:15), u 3. kolu ABA lige, uslovio je ostavku trenera Vladimira Đokića. On se sam pojavio na uobičajenoj pres konferenciji i posle čestitke Igokei na zasluženom uspehu novinarima rekao da je podneo ostavku. „Preuzimam krivicu na sebe za loše poteze koje sam povukao i kao častan čovek i sportista smatram da sa mnom na klupi ekipa koju sam selektirao ne može da se podgine!“, dodao je Đokić.

Pritom je precizirao kako je pravio kardinalne greške u odabiru igrača, misleći pre svega na one iz prošle sezone kojih se odrekao (Ljubičić, Protić, Todorović..., prim BV), a onda dodao kako „više nije bilo one energije koja je Metalac u prošloj sezoni nosila i uz dobar rad dovela do šestog mesta u ABA ligi“.

Na pitanje Kolubarskih.rs, oseća li se izdanim, Đokić je rekao kako takvu klvalifikaciju ne prihvata jer se radi o dobrim i talentovanim  momcima, koji tek treba da naprave ljudske i igračke karijere. On je kazao da je odluku saopštio igračima, te da će sa predsednikom kluba dr Boškom  Đukanovićem tek da razgovara.

„Ako treba, mogu da sedim na klupi i u Nikšiću, na subotnjoj utakmici 4. kola sa Sutjeskom, ali ne verujem da će to dati rezultat“, dodao je Đokić. „Ovo nije odluka u afektu, svestan sam da u Srbiji i zemljama Regiona nije lako naći posao, osećam odgovornost i za svoiju porodicu, ali drugačije nije moglo“, bio je decidan Đokić.

Trener gostiju Željko Lukajić, koji je sa igračima Igokee i prijateljima slavio uspeh, takođe je bio iznenađen kada smo mu „uzeli muštuluk“. „Vlada podneo ostavku? Pa on nije normalan!“, omaklo se Lukajiću.

„Struja“ je na pres konferenciji pohvalio uspeh Metalca i Đokića u prošloj sezoni, ali i konstatovao da više ne može biti reči o iznenađenju, kao u prošloj sezoni, jer Metalac sada svi ozbiljno doživljavaju, skautiraju igru i pripremaju taktiku koja će eventualno doneti uspeh i u Valjevu.

„Oni su nas prošle godine razvalili u Laktašima, mislite da smo sigurni da ćemo ih dobiti u revanšu? Vraga...“, rekao je Lukajić na pres konferenciji.

Semafor

Semafor (Foto: Kolubarske.rs)

Sve ovo videlo se i na terenu. Igokea je uspela da zaustavi najbolje igrače Metalca, da spreči njihovu brzu „tranziciju“, a onda su momci iz Laktaša, predvođeni Radivojevićem, Ćapinom i Komatinom , kontrolisali igru i rezultat i zasluženo slavili. Na kraju utakmice, među oko 350 gledalac, čulo se i poneko „Ua!“ upućeno Metalcu, što se do sada nije događalo. Ne pamtimo utakmicu na kojoj je Metalac prvi koš, iz slobodnih bacanja, postigao tek u 8. minutu (1:13, Gabrić 1-2)!  

Iluzorno je sada detaljisati šta se sve večeras događalo na parketu Hale sportova u još jednom, kako je Đokić rekao „sramotnom porazu“, apostrofirajući pritom i katastrofalno lošu igru na prošloj utakmici u Skoplju. Večeras su najborbeniji i najozbiljniji u pristupu bili Gabrić i Čampara, povremeno Rakićević i Jošilo. Ostali su bili izubljeni kao guske u magli! Od početka nije bilo leka za „zonu“ gostiju - bez skoka nije bilo kontranapada, a ni pripremljenih akcija protiv te vrste odbrane, pa su „prangijanja“ u nastojanjima da se šutem uhvati rezultatski priključak tek povremeno budila tanjušnu nadu da bi do preokreta eventualno moglo i doći. Igokea je, međutim, znalački kažnjavala sve greške Valjevaca i spasa nije bilo.

Metalac- Igokea

Metalac- Igokea (Foto: Kolubarske.rs)

Veći je problem, uvereni smo, to ko će naslediti Đokića na klupi Metalca. Malo je trenera u Srbiji, koji bi da nastave ovo što je Vlada započeo sa mladim timom. Tu je bez premca Vujošević, „Muta“ Nikolić je takođe bez posla ali i trener posve druge proviniencije. Ne treba, međutim, zaboraviti da Metalac u klubu ima iskusnog Boru Džakovića i njegovog saradnika u Školi košarke Dragana Gala Simenovića, koji je već  vodio ekipu , a sada je sazreo kao trener. Tu je i sasvim ozbiljan trener Aca Icić, takođe Valjevac bez posla, koji je i sa Metalcem u KLS imao pristojan  rezultat kao i u drugim klubovima u kojima je radio. Možda bi opet valjalo „seći vile oko svoje njive“...

Ukoliko dr Đukanović ne privoli Đokića da se predomisli mora raditi brzo, vremena mnogo nema – u subotu se igra u Nikšiću, a već u ponedeljak stiže Cibona. Prvi čovek Metalca, međutim, muku muči da obezbedi novac za ovu sezonu, a ta besparica, na koju igrači Metalca očito nisu navikli, verovatno je i doprinela urušavanju atmosfere i „gubitka energije“ iz prošle sezone. Otuda su u pravu pojedine kolege, koje su to večeras javno rekle ne imenujući nikoga, sa čime se slažemo, kako za ovo što se desilo ima i većih krivaca od Đokića!

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca: 350. Sudije Herceg (Hrvatska), Mitrovski i Milojević (Makedonija). delegat: Minić (Beograd).

Metalac: Kočović, Malešević 8, Pot 2, Čampara 6, Kutlešić 9, Majstorović , Jevtović 1, Jošilo 3, Rakićević 11, Đukanović, Babović, Gabrić 16.

Igokea: Pašajlić 3, Dimić 13, Ćapin 8, Pešaković, Kesar 4, Komatina 18, Mikulić, Milošević  4, Radenović, Radivojević 16, Talić, Todorović 8.

U subotu, u 4. kolu, Metalac igra protiv Sutjeske u Nikšiću.

Metalac- Igokea

Metalac- Igokea (Foto: Kolubarske.rs)

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 23 sati 28 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara