Vladimir Đokić (foto: Đorđe Đoković)
Vladimir Đokić (foto: Đorđe Đoković)
08.10.2015, 13:29

Zatišje pred buru?

č: | fb:

Od sinoć, sportska vest dana u Valjevu, a i šire, svakako je (ne)očekivana ostvaka trenera valjevskih košarkaša Vladimira Đokića (44) posle (ne)očekivanog poraza od Igokee sa 56:74. O tome šta se sinoć i od jutros događalo u ABA ligašu pouzdanih informacija nema. U klupskoj kancelariji, Kolubarskim.rs je rečeno da ništa novo nema, te da će novinari o novostima biti blagovremeno obavešteni.

Osnovna dilema među ljubiteljima košarke je, da li se Đokić sam povukao ili mu je to sugerisano. Prema onome sinoć viđenom na pres konferenciji posle utakmice sa Igokeom, ali i uz „rekonstrukciju“ događanja od početka priprema za novu sezonu, 5. avgusta, do danas, uvereni smo da je Đokić sam odlučivao o ostavci, koju je najpre saopštio igračima, potom novinarima, a onda i čelnom čoveku kluba dr Bošku Đukanoviću.

Vlada Đokić je, uvereni smo, bio iskren i rekao deo onoga što mu leži na srcu trudeći se da ostane iznad situacije i ne povredi nikoga, igrače i saradnike u klubu pre svega. U tome je i uspeo, bez obzira na pojedina pitanja poslenika „sedme sile“, a ostaje za analizu gde je grešio, odnosno šta mu se obilo o glavu.

Najpre, da je Đole trener „kesaroš“ otišao bi iz Metalca posle zlatne medalje, koju je osvojila selekcija Srbije U-20 na EP u Italiji, koju je vodio, a u kojoj su od valjevskih košarkaša igrali Rakićević i Babović. Nije to učinio, nastavio je da radi, a jedan od uslova, ako ne i osnovni, bio je taj da sam dalje selektira ekipu, što u prošloj sezoni u nekoliko situacija nije bio slučaj.

Otuda, verovatno, i činjenica da se olako odrekao iskusnih plejmejkera Protića i Ljubičića, koji za razliku od Bakića i Otaševića, i nisu bili njegov izbor, što je sinoć na pres konferenciji posredno i priznao. Njihove zamene Babović i Kočović, čak i nesuđeni reprezentativac Pot, nisu, bar u ovom trenutku, ni blizu Protića i Ljubičića. Uzgred, utakmici Metalac – Igokea prisustvovao je iskusni bek Radenko Pilčević, koji je odlično igrao u čačanskom Borcu i nekoliko inostranih klubova. Već viđena stvar bila je njegov angažman, dakako ukoliko se Đokić sa tim složi.

Besparica, u kojoj se, za mnoge nenedano, našao Metalac, pogodila je igrače, koji su navikli da budu uredno i na vreme isplaćivani. Utisak je da su pojedinci, što zbog toga, što zbog čvrstih ugovora koje su sa klubom potpisivali pri dolasku u Metalac, ošljarili, a oni su nosioci igre. Poređenja radi, Vlada Đokić je kao igrač subotičkog Spartaka bio na pragu YU selekcije a da pritom osam meseci nije primio ni dinar!

Prema saznanjima Kolubarskih.rs, sinoćni sastanci Đokića sa klupskim čelnicima, a potom i igrača sa najodogovornijim ljudima u klubu, bili su u pojedinim momentima dramatični – bilo je i suza! Đokića su pokušali da nagovore da promeni odluku o ostavci nosioci igre Jevtović, Majstorović i Malešević, takođe bezuspešno. Dr Boško Đukanović je zatražio od prvotimaca sa kojima je reazgovarao da zbiju redove i prevaziđu krizu jer Metalac, smatra, nije ekipa koja treba da se bori za opstanak. Obećao je skoru isplatu dugova, za koju garantuje, uz ostalo i zbog toga što nikada, nikome nije ostao dužan.

U zgusnutom kalendaru utakmica, u Nikšiću se sa Sutjeskom, koja je sinoć, kao novajlija u ABA ligi, „prokinula“ protiv Olimpije u Ljubljani, igra već u subotu (19.00). Nejasno je u ovom trrenutku ko će sedeti na klupi Metalca, Đokić je sinoć obećao da će to biti on, ako drugog rešenja ne bude bilo, uz ogradu kako to više nema smisla. Stručni štab je uz njega i u slučaju angažovanja novog trenera, tvrde, svi će se povući sa Đokićem, što je korektno.

Licitirati imenom novog trenera, pomalo je i neozbiljno. Navijačka mašta pominje mnoge trenere, od Maljkovića i Vujoševića, do Mute Nikolića, Vlade Jovanovića ili čak Moke Slavnića. Možda će štošta biti jasnije već večeras u 18.00 sati, kada je uobičajeni večernji trening u Hali sportova. Pre podne su, bez trenera, šutirali na koš mladi igrači Babović, Kočović i Đukanović, koji sinoć nisu ni igrali (izuzev nekoliko „praznih“ minuta Kočovića). 

Posle svega, samo da se ne obistini nekadašnje nepisano pravilo iz Prve lige u fudbalu – ko od „malih“ pobedi Zvezdu ili Partizan, ispada iz Lige!

 

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 6 sati 49 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 6 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara