Pakovanje pred polazak (foto: Đorđe Đoković)
Pakovanje pred polazak (foto: Đorđe Đoković)
09.10.2015, 12:38

Valjevci otputovali u Nikšić

č: | fb:

Košarkaši Metalca otputovali su danas u Nikšić, gde će sutra (19.00, TV prenos na kanalima Arena sporta IPTV platforme) u 4. kolu ABA lige igrati sa Sutjeskom. Valjevci su autobusom otputovali do Surčina, potom imaju let za Podgoricu, te autobuski transfer do Nikšića, grada koji je sa Valjevom bio zbratimljen u SFRJ.

Ekipu će prvi put voditi novi trener Vladimir Mišković (37), postavljen posle ostavke Vladimira Đokića (44), a nakon slabe igre i ubedljivih poraza od MZT-a i Igokee. Sa Đokićem su se, što se i očekivalo, solidarisali njegovi pomoćnici Beli Teofilović i Lazar Gojković, kao i kondicioni trener Saša Sević, pa Mišković radi sam, inače nekadašnji „plej“ i kapiten Metalca, ali i još nekoliko klubova u zemlji i inostranstvu.

Vladimir Mišković

Vladimir Mišković (Foto: Đorđe Đoković)

Mišković je sinoć vodio prvi trening, kaže da su ga igrači dobro primili ali se vidi da su zabrinuti, pa i uplašeni, posle dva poraza i novonastale situacije.

„Malo je vremena da bilo šta ozbiljnije menjamo, najvažnije je ekipi povratiti poljuljano samopouzdanje. Rekao sam im da onaj ko zna da igra košarku, a igrači Metalca su pokazali da znaju, ne može da to zaboravi“, rekao je Mišković danas Kolubarskim.rs.

U Nikšić je otuputovala standardna ekipa s tim što je centar Janković među 12 pošto je sanirao lakšu posekotinu desne šake, zbog čega je preskočio utakmicu sa Igokeom, a zamenio je mladog „pleja“ Kočovića.

 „Otašević se sinoć nije pojavio na treningu, nije bilo ni Pilčevića za koga od vas čujem da je bio ’viđen’ kao novo pojačanje Metalca. Posle utakmica sa Sutjeskom i Cibobnom presabraćemo se i odlučiti šta nam je dalje činiti“, dodao je Mišković.

On je Metalac vodio i u 2013. godini, najpre u delu Superlige Srbije, posle ostavke Stepandića, a onda i prvih osam kola KLS (2013/2014), kada je smenjen, pa je angažovan Matić. Pre povratka na klubu prvog tima vodio je juniore Metalca.

Sa koje strane je stigao "baksuzluk"?

Zanimljiv detalja sa utakmice Metalac-Igokea objavio je danas portal mondo. Na jednoj od fotografija sa sajta ABA lige vidi se kako Jošilo i Majstorović brane napad gostiju u kojem učestvuju Pašajlić i Komatina. Jošilo je u dresu sa latiničnim natpisom Metalac, te amblemom ABA lige, dok Majstorović igra u dres sa ćiriličnim natpisom, bez amblema ABA lige. Kako je i mondo konstatovao, neozbiljno za ozbiljan klub poput Metalca!

Da li je pogrešio klupski ekonom Vesa Kojić pri pakovanju kompleta opreme za utakmicu, ili je u novoj garnituri opreme dres sa brojem 13 za Majstorovića bio manji od potrebnog, tek nije s te strane stigao „baksuz“ pre utakmice sa Igokeom?!

Jošilo i Majstorović protiv Pašajlića

Jošilo i Majstorović protiv Pašajlića (Foto: www.mondo.rs)

Utakmicu iz Nikšića, sutra (19.00) će prenositi na svojim kanalima Arena sport, a Sutjeska je osokoljena debitantskom pobedom protiv Olimpije u Ljubljani. Ekipu predvode Vraneš i Spasojević, odnosno centri Albijanić i Šalić. Ne treba sumnjati ni ui to da će sportska dvorana u Nikšiću biti ispunjena, što garantuje „pozorišnu atmosferu“. Ukoliko valjevski košarkaši shvate da je vrag odneo šalu i zbiju redove, što je od njih traženo na sastancima sa klupskim čelnicima posle Đokićeve ostavke, ne bi bilo iznenađenje da se Metalac vrati sa bodovima.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 3 sati 13 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 3 sati 13 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 22 sati 7 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara